Poliisi tutkii Päijät-Hämeessä petosten sumaa, uhreilta huijattu tuhansia euroja

Kari Anttinen

Poliisilla on Päijät-Hämeessä tutkinnassa useita huhti–toukokuun aikana tehtyjä törkeitä petoksia. Esimerkiksi niin sanottujen valepoliisisoittojen uhriksi joutuneet ovat menettäneet useita tuhansia euroja.

Soittaja on esittäytynyt poliisiksi saadakseen uhrin pankkitilin käyttäjätunnukset ja salasanat. Useimmiten tietojen pyytämistä on perusteltu sillä, että pankkitili on vaarassa.

Valepoliisisoitot ovat kohdistuneet iäkkäisiin henkilöihin.

Tutkinnassa on myös tapauksia, joissa tekijät ovat kaupankäynnin yhteydessä saaneet urkittua uhrin pankkitilin käyttäjätunnukset ja salasanat. Niitä on sen jälkeen käytetty tilisiirtojen tekemiseen ja vahvaan tunnistautumiseen lainahakemusten tekemisen yhteydessä.

Hämeen poliisi tutki viime vuonna useita valepoliisihuijauksia ja petos- ja identiteettivarkauksia – poliisi muistuttaa: näin tunnistat valepoliisin

Soittaja on myös saattanut esiintyä englanninkielisenä atk-tukena, kertonut uhrin tietokoneeseen kohdistuvasta uhasta ja saanut asennettua uhrinsa tietokoneeseen etähallintaohjelman. Tavoitteena on tässäkin ollut tilisiirtojen tekeminen uhrin tililtä.

Hämeen poliisi korostaa, ettei pankkitilien käyttäjätunnuksia tai salasanoja tule antaa puhelimitse kenellekään. Salasanaa ei muutenkaan tulisi antaa ulkopuolisille.

Huijarit iskivät seurakuntien joululaulutilaisuuksiin Facebookissa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut