Muotsikan opinnäytetyöt ilmestyivät Lahden Kirkkopuistoon

Valmistuvien opiskelijoiden töihin pääsee tutustumaan tarkemmin netissä.

Muotoiluinstituutin Reflection-näyttely on esillä 25. toukokuuta saakka Lahden Kirkkopuistossa. Ilkka Kuosmanen
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely nähdään toista kertaa peräkkäin poikkeusoloissa.

Viime keväänä koulusta valmistuvien näyttely järjestettiin pelkästään Instagram-kuvapalvelussa.

Tänä vuonna yhteenveto näyttelytöistä on tarjolla myös fyysisesti Lahden Kirkkopuistossa. Töitä esittelevistä sään kestävistä julisteista ja valokuvista on koostettu eräänlainen elämyskuja Väinö Hovilan puistotien varrelle.

– Halusimme rakentaa näyttelyn keskustaan ulkoilu- ja kulkureitin varrelle, jotta ihmiset pääsisivät koronaturvallisesti nauttimaan muotoilusta, näyttelyä koordinoiva lehtori Susanna Björklund kiteyttää tiedotteessa.

Näyttelyn kokoava teema on tänä vuonna reflection eli reflektio. Tekijät huomauttavat, että reflektion kautta rakentuu niin ”identiteetti, yhteiskunta kuin elinympäristökin”.

– Reflektointi on myös meille tuleville muotoilun ammattilaisille tärkeää, sillä se auttaa kartoittamaan yhteiskunnan ilmiöitä ja ihmisten haasteita. Mennäksemme syvemmälle havaintoihin meidän on pysähdyttävä niiden ääreen, opiskelijatiimi korostaa tiedotteessa.

Halusimme rakentaa näyttelyn ulkoilu- ja kulkureitin varrelle.

Lehtori Susanna Björklund

Reflektio-termin alle mahtuu monenmoista. Käytännössä monien opinnäytetyötä ovat ohjanneet megatrendit, jotka muutenkin ohjaavat länsimaista yhteiskuntaa, esimerkiksi ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja muuttuvat kauneusihanteet.

Puettavaa muotoilua opiskeleva Sofia Haavisto on esimerkiksi kehittänyt uv-suojattuja vaatteita naisille, kun taas Krista Virtanen käsittelee biopohjaisten tekstiiliväriaineiden hyödyntämistä vaateteollisuudessa.

Sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun saralla nähdään esimerkiksi uudenlaisia kalusteratkaisuja etätyöympäristöihin ( Veli-Antti Virtanen) ja parantavia terapiatiloja ( Roosa Luukkainen).

Muotoilun teemaviikko Lahti Design Week on tänä vuonna vihreä, tarjolla näyttelyitä ja virtuaalitapahtumia

Näyttely on esillä Lahden keskustassa 25. toukokuuta asti. Kokonaisuuteen on mahdollista tutustua myös Instagramissa ja LABin verkkosivuilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut