Lahti sai yli puoli miljoonaa euroa nuorten tukemiseen

ESS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Lahden kaupungin nuorisopalveluille nuorten työpajatoimintaan 275 000 euroa ja etsivään nuorisotyöhön 240 000 euroa. Valtionavustuksen käyttöaika on yksi vuosi.

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa 17–29-vuotiaita nuoria sellaisten palveluiden ja tuen piiriin, joilla edistetään muun muassa heidän itsenäistymistään sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö tavoittaa vuosittain reilut 300 lahtelaista nuorta.

Nuorten työllisyyspalveluissa valmentautuu kaupungin mukaan reilut 200 nuorta vuosittain. Työpajatoiminnan eri toimialat kuten auto-, media-, puu- ja pintakäsittely, sisustus ja verhoilu sekä remontointi ja kunnossapito tarjoavat työkokeilua ja palkkatuettua työtä 17–29-vuotiaille lahtelaisnuorille. Työpajajakson aikana nuoret edistävät työllistymis- ja koulutuspolkuaan ja saavat tarvittaessa tukea myös arjenhallintaan.

Nuorisotyöntekijät huolissaan koulupudokkaista ja kotiin eristäytyneistä nuorista – "Kodit ohjeistavat ja valvovat lastensa tekemisiä hyvin eri tavoilla", Heinolan nuorisopalvelujohtaja Anne Hottola toteaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut