Lomautukset yleistyivät Hämeessä helmikuussa, pitkäaikaistyöttömyys voimakkaassa kasvussa

Päijät- ja Kanta-Hämeen kunnissa oli Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan maaliskuun lopussa 23 553 työtöntä työnhakijaa. Heistä 3 987 oli kokoaikaisesti lomautettuja.

Työttömien määrä kasvoi Hämeessä vuodentakaisesta 1 863:lla eli yhdeksän prosenttia. Kasvu johtui muiden työttömien määrän kasvusta, sillä lomautettuja oli 233 vähemmän kuin vuosi sitten.

Helmikuusta maaliskuuhun työttömien kokonaismäärä kasvoi 564:llä. Lomautettuja oli 697 enemmän kuin helmikuussa, mutta samalla muita työttömiä oli 133 vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuositasolla Päijät-Hämeessä Kanta-Hämettä hitaammin. Työttömiä työnhakijoita Päijät-Hämeessä oli maaliskuussa kuitenkin huomattavasti naapurimaakuntaa enemmän, noin 14 700.

Hämeen työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 13,8 prosenttia. Alueen korkeimmat työttömyysasteet olivat Lahdessa (17,8) ja Heinolassa 17,0 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on Hämeessä ely-keskuksen mukaan voimakkaassa kasvussa. Vuodentakaisesta heidän määränsä kasvoi 73 prosenttia ja helmikuustakin kahdeksan. Maaliskuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä oli 8 000 ja heistä noin 3 000 oli ollut työttömänä yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta.

Työvoiman kysyntä oli ely-keskuksen mukaan maaliskuussa selvästi vuodentakaista vilkkaampaa. Te-toimistoon ilmoitettiin 4 500 uutta avointa työpaikkaa.

Eniten lisääntyivät vuodentakaiseen verrattuna lähihoitajien, sairaanhoitajien sekä puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden työpaikat.

Helmikuuhun verrattuna uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 492 enemmän.

Itä-Hämeen työttömyys paheni maaliskuussa

Työttömiä ja työllisiä enemmän kuin vuosi sitten – pitkäaikaistyöttömiä pitkästä aikaa yli 100 000

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut