4.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Ilmaantuvuusluku hypähti valtakunnan kärkeen, laboratoriotiloissa mahdollisia altistumisia - 65–69-vuotiaat voivat nyt valita rokotteen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin maanantaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Päijät-Soten alueella on epidemian aikana varmistettu nyt 2 718 koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu lähes 110 500.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Päijät-Hämeen ilmaantuvuusluku oli tiistaina valtakunnan korkein eli 96,3. Vielä maanantaina se oli 87,3. Samaan aikaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku laski 91,5:stä 87,8:aan

Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden.

Lahdessa Fimlabin Aleksanterinkadun laboratoriossa maanantaina 26.4. kello 17.30–18 ja kaupunginsairaalan Fimlabin kiirepäivystyksessä keskiviikkona 28.4. kello 16.15–16.45 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Myös Bauhaus Lahdessa tiistaina 27.4. kello 10–14 asioineet ovat Päijät-Soten mukaan voineet altistua.

Lisäksi Päijät-Hämeen keskussairaalan laboratorion odotustiloissa keskiviikkona 28.4. kello 7.20–9.20 ja ravintola Lokissa Jalkarannantiellä perjantaina 30.4. kello 13–14 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.  

Päijät-Soten alueen vähintään 16-vuotiaista oli tiistaina iltapäivällä rokotettu 40 prosenttia. Yhtymän alueella oli annettu yhteensä runsaat 77 000 koronarokotetta. Tällä viikolla yhtymän alueella annetaan yli 8 000 koronarokotusta.

Yhtymän mukaan ne 65–69-vuotiaat, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä rokotettaan, voivat nyt valita Pfizer-BioNTechin tai Modernan AstraZenecan rokotteen tilalle. Rokote valitaan ajanvarauksen yhteydessä. Rokotetta ei voi vaihtaa rokotuspisteellä koska niitä on käytettävissä rajattu määrä.

Tehosterokote annetaan samalla valitulla rokotteella. Jos yli 65-vuotias on saanut ensimmäisen rokotteen AstraZenecan rokotteella, myös tehosterokotteena on AstraZeneca.

Alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen, tehoste annetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotteella.  

Ajanvaraus sote-keskusten ja tiettyjen työterveyshuollon toimijoiden koronarokotuksiin 50-59-vuotiaille aukesi tiistaiaamuna.

Päivitetty kello 12.02 tiedoilla 60-69-vuotiaiden rokotteen valintaa koskevilla tiedoilla. Päivitetty kello 12.08 PHKS:n ja ravintola Lokin altistumistiedolla. Päivitetty kello 12.18 THL:n tiedoilla koronan ilmaantuvuudesta.

Päijät-Häme nousi kärkeen koronan ilmaantuvuudessa – Hyvä kehitys on pysähtynyt ja tartunnat ovat lisääntyneet etenkin alle 10-vuotiaiden ikäryhmässä

22 uutta tartuntaa varmistettu, 50 karanteeniin Mukkulan peruskoulusta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut