Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

3.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 22 uutta tartuntaa varmistettu, 50 karanteeniin Mukkulan peruskoulusta

Päijät-Hämeessä varmistettiin sunnuntaina 22 uutta koronavirustartuntaa. Päijät-Sote ilmoitti tartunnoista maanantaiaamuna.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Päijät-Soten alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu nyt yhteensä 2 710 koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 110 189 kappaletta. Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on alueella menehtynyt koko epidemian aikana 12 henkilöä.

Lahden seurakuntayhtymän järjestämässä koulujen iltapäivätoiminnassa varmistui koronatartunta lauantaina 1.5. Tästä johtuen Lotilan ja Tiirismaan koulun 1.-2.-luokkalaisia on asetettu karanteeniin. Koulujen iltapäivätoiminnassa olleet oppilaat altistuivat koronavirukselle 27.-28.4. Karanteeniin siirtyi Lotilan koulusta 25 ja Tiirismaan koulusta 10 oppilasta, jonka lisäksi karanteeniin siirtyi myös kolme Lahden seurakuntien työntekijää ja kaksi opiskelijaa.

Lahdessa Mukkulan peruskoulusta etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi maanantaina 45 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä ja Kärpäsen koulusta 69 oppilasta ja neljä henkilökunnan jäsentä.

Päiväkodeissakin altistuttiin koronavirukselle. Karanteeniin on siirtynyt Liipolan päiväkodissa 11 lasta ja kolme henkilökunnan jäsentä ja Mukkulan päiväkodin Tuhtokatu 2:n toimipaikassa 22 lasta ja viisi henkilökunnan jäsentä.

Maanantaihin mennessä Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista oli rokotettu 39,9 prosenttia. Rokotteen oli saanut yhteensä 70 833 henkilöä, joista 5 644 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Ajanvaraus sote-keskusten ja tiettyjen työterveyshuollon toimijoiden koronarokotuksiin aukeaa 50-59-vuotiaille tiistaina 4.5. kello 8.

Juttua päivitetty 3.5. kello 13.52 Mukkulan koulun tiedoilla, kello 14.18 Lahden seurakuntayhtymän tiedoilla ja kello 21.02 Kärpäsen koulun ja päiväkotien tiedoilla.

Kuusi uutta koronavirustartuntaa hyvinvointiyhtymän alueella

Työterveydet rokottavat asiakasyrityksiään Päijät-Hämeessä – katso paljonko ilmainen koronarokote maksaa työnantajallesi