Muotoilun teemaviikko Lahti Design Week on tänä vuonna vihreä, tarjolla näyttelyitä ja virtuaalitapahtumia

Lahti Green Design Week -tapahtuma käynnistyy maanantaina. Verkossa vietettävien avajaisten teemana on julkinen taide ja ympäristötaide. Kuvassa Lahden Malskin seinämaalaus. Katja Luoma

ESS

Maanantaina käynnistyvä muotoilun teemaviikko Lahti Green Design Week esittelee alueen vastuullista ja kestävää muotoiluosaamista. LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin koordinoima teemaviikko tarjoaa tapahtumia, muotoilua ja taidetta monessa muodossa. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi näyttelyitä, seminaareja ja työpajoja.

Koronatilanteen takia tapahtumat ovat enimmäkseen virtuaalisia. Avajaisia vietetään Zoom-sovelluksen kautta maanantaina 3.5. kello 13. Avajaisten aiheena on julkinen taide ja ympäristötaide.

Teemaviikkoon kuuluvia näyttelyitä ovat muun muassa Muotoiluinstituutin näyttely Showroom Muotsikka Lahden Rautatienkadun Dooroomissa ja Pro Puu gallerian EcoDesign-näyttely, joka esittelee uuden sellukuitupohjaisen tekstiilin käyttöä huonekaluissa ja sisustamisessa.

Myös Lahden muut oppilaitokset osallistuvat teemaviikkoon. Esimerkiksi Kannaksen lukion kuvataide- ja muotoilulinjan opiskelijat toteuttavat suuren seinämaalauksen Paavolan kampusalueen suoja-aitaan.

Seminaarien ja työpajojen aiheita ovat puolestaan esimerkiksi tuotekehitys ja kansainvälistyminen, energiatehokkuus rakentamisessa ja kaupunkimuotoilu.

Lahti Green Design Week on osa ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumasarjaa. Muotoilun teemaviikko sai ympäristöpääkaupungin projektirahoitusta, minkä ansiosta tapahtuma voitiin toteuttaa entistä laajempana.

Tapahtumaviikon yhtenä tarkoituksena on osaltaan edistää alueen mainetta kestävien ratkaisujen, kestävän muotoilun ja kiertotalouden edelläkävijänä.

Lahti Design Week järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Lahti Green Design Week 3.–9.5.

Lunawood mukana palkitussa projektissa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut