Koronarokotuksen ajanvaraus aukesi tiistaina Päijät-Hämeessä 50-59-vuotiaille

Päijät-Hämeessä koronarokotuksia työterveyden kautta tarjoaa yhteensä seitsemän toimijaa. Risto Aalto

ESS

Päijät-Hämeessä siirrytään rokottamaan 50–59-vuotiaita perusterveitä. Ajanvaraus sote-keskusten ja työterveyshuollon rokotuksiin aukesi tiistaina 4.5. kello 8.

Päijät-Hämeessä koronarokotuksia työterveyden kautta tarjoavat Apila Terveys, Kipinä Terveys, Lahden seudun Yritysterveys, Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo ja Työterveys Wellamo. Linkit toimijoiden omiin ajanvarauksiin löytyvät täältä. Työterveyshuollon asiakkaiden toivotaan ottavan rokotus omassa työterveydessään, mikäli siihen on mahdollisuus.

THL: Sysmässä Päijät-Hämeen paras rokotekattavuus – katso kuntasi tilanne

Ajanvarausmahdollisuus uusille 10 vuoden ikäryhmille aukeaa noin kahden viikon välein.

Perjantaihin 30.4. mennessä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 16-vuotiaista väestöstä oli rokotettu 37 prosenttia. Yhtymän alueella on annettu yhteensä 71 126 koronarokotetta ja 65 587 henkilöä oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen, ja viikoittain annetaan noin 10 000 koronarokotusta lisää.

Niillä 65–69-vuotiailla, jotka eivät ole vielä saaneet koronarokotteen ensimmäistä annosta, on nyt mahdollisuus valita Astra Zenecan tilalle mRNA-rokote, eli Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokote. Tehosterokote annetaan samalla valitulla rokotteella.

Mikäli yli 65-vuotias on saanut ensimmäisen rokotteen Astra Zenecalla, myös tehosterokote annetaan tällä rokotteella. Alle 65-vuotiaalle, joka on saanut ensimmäisen annoksen rokotetta Astra Zenecalla, tehoste annetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotteella.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut