Alaikäinen moottoripyöräilijä kiihdytti poliisia karkuun Orimattilassa – vauhtia jopa 140 kilometriä tunnissa viidenkympin rajoitusalueella

ESS

Hämeen poliisin partio joutui takaa-ajoon Orimattilassa yrittäessään pysäyttää moottoripyöräilijän, jolle alun perin oli tarkoitus vain antaa huomautus ajotavasta.

Partio näki moottoripyörän keskustan pyörätiellä. Partion oli tarkoitus käydä huomauttamassa kuljettajaa, mutta hän lähtikin pakoon.

Moottoripyöräilijä kaasutti Erkontietä kohti Orimattilan keskustaa. Erkontieltä moottoripyörä kääntyi Artjärventielle, jossa on viidenkympin nopeusrajoitus. Poliisin mittasi pakenijan nopeudeksi 130–140 kilometriä tunnissa.

Artjärventieltä moottoripyörä kääntyi liikenteenjakajan väärältä puolelta Koskustentielle. Siellä kuski ajoi edelleen huomattavaa ylinopeutta, mutta partio alkoi saavuttaa sitä ja lopulta pakenija pysähtyi.

Poliisin mukaan kaaharin kilvetön moottoripyörä on poistettu liikenteestä. Kuljettaja oli alaikäinen ja kortiton. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuorta kuskia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut