30.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 32 uutta tartuntaa, yksityistilaisuuksista odotettua enemmän jatkotartuntoja - Salpausselän koulusta karanteeniin 46 henkilöä

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin eilen 32 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Yhtymän alueella on varmistettu koko koronavirusepidemian aikana yhteensä 2 668 koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu kaikkiaan 109 097.

Salpausselän koulussa Lahdessa etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi perjantaina 36 oppilasta ja 10 henkilökunnan jäsentä.

Uusia tartuntoja 26, sairaalassa kuusi koronapotilasta

Yhtymä kertoo myös, että sen alueen vähintään 16-vuotiaista on nyt rokotettu 37 prosenttia. Yhtymän alueella on annettu 71 126 koronarokotetta ja 65 587 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Tästä huolimatta alueen koronatilanne ei ole hyvinvointiyhtymän mukaan parantunut toivotusti viime viikkojen aikana. Erityisesti yksityistilaisuuksista on tullut odotettua enemmän jatkotartuntoja. Yhtymä toivookin, että vapun juhlinnassa noudatettaisiin voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Suositeltavaa olisi viettää vappua oman ruokakunnan kanssa ja välttää sen ulkopuolisia kontakteja, yhtymä muistuttaa.

Koronavirustestien näytteenottopisteet ovat auki myös vappuna. Ajan testiin voi varata omaolo.fi-palvelusta tai soittamalla Päivystysapuun 116117.

Juttua päivitetty 30.4. kello 12.58 tiedolla Salpausselän koulun karanteeneista.

Useita korona-altistumisia Lahden kouluissa ja päiväkodeissa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut