THL: Sysmässä Päijät-Hämeen paras rokotekattavuus – katso kuntasi tilanne

Päijät-Hämeen rokotekattavuus on hieman koko maan keskiarvoa parempi. Sauvo Jylhä

ESS

Sysmän rokotekattavuus on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen kunnista paras, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keräämistä rokotustiedoista.

Sysmän koko väestöstä oli torstai-iltapäivään mennessä saanut ensimmäisen rokoteannoksen 49,0 ja toisen annoksen 4,3 prosenttia. Yli 70-vuotiaista oli ensimmäisen annoksen saanut 87,6 prosenttia.

Alueen suurimman kunnan eli Lahden koko väestöstä ensimmäisen annoksen oli saanut 29,0 ja toisen 2,3 prosenttia. Asikkalassa vastaavat luvut olivat 34,9 ja 2,4 prosenttia, Hartolassa 42,7 ja 4,0 prosenttia ja Heinolassa 38,3 ja 4,1 prosenttia.

Hollolassa rokotuskattavuus oli koko väestössä 30,3 ja 2,9 prosenttia, Iitissä 36,7 ja 3,1 prosenttia, Kärkölässä 29,9 ja 1,9 prosenttia ja Myrskylässä 29,8 ja 2,3 prosenttia.

Orimattilassa ensimmäisen annoksen oli saanut 29,4 ja toisen 2,5 prosenttia väestöstä, Padasjoella 41,8 ja 3,9 prosenttia ja Pukkilassa 27,8 ja 2,0 prosenttia.

Yli 70-vuotiaiden rokotuskattavuus on THL:n mukaan yhtymän alueella tasaisen korkea, reilusti yli 80 prosenttia. Sysmän lisäksi ikäryhmästä oli torstaihin mennessä saanut ensimmäisen annoksen 89,9 prosenttia Iitin väestöstä. Toisessa päässä Kärkölässä rokotusprosentti oli sekin 82,9.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koko väestöstä oli ensimmäisen pistoksen saanut torstaihin mennessä 31,2 prosenttia. Koko maan luku oli 28,6.

EU-parlamentin mukaan yhteinen koronatodistus ei saisi syrjiä rokottamattomia

THL: Suomessa löytynyt Intian koronavirusmuunnosta kolmesta näytteestä – sairaalapotilaiden ja altistuneiden määrä tasaantunut

Uusia tartuntoja 26, sairaalassa kuusi koronapotilasta

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut