28.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kuusi tartuntaa varmistui, yksi koronaan sairastunut menehtyi

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on viisi koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. 

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu keskiviikkoon mennessä yhteensä 2 610 ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 107 924.  

Yksi koronaan sairastunut potilas on menehtynyt. Yhtymä ei tiedota kuolemantapauksesta enempää yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on kuollut yhteensä kaksitoista Covid-19-infektiota sairastanutta ihmistä epidemian aikana. 

Myrskylässä kahvila-ravintola Myrskytähdessä lauantaina 24. huhtikuuta kello 11–11.30 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kyseisenä aikana paikalla asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Kahdessa lahtelaiskoulussa on altistuttu koronavirukselle. Lähteen koulusta karanteeniin ja etätyöskentelyyn siirtyivät 21 oppilasta ja neljä henkilökunnan jäsentä tiistaista alkaen. Ali-Juhakkalan erityiskoulusta karanteeniin ja etäkouluun siirtyivät tiistaista alkaen neljä oppilasta ja yksi henkilökunnan jäsen.

Viisi tartuntaa varmistui – lahtelaisessa pubissa on voinut altistua koronalle

Johnson & Johnsonin koronarokotteen käytöstä Suomessa linjataan EMA:n suosituksen jälkeen – ensimmäisen rokoteannoksen saanut yli 28 prosenttia väestöstä

Ajanvaraus avattiinkin aiottua aikaisemmin – nopeimmat 60 vuotta täyttäneet saivat koronarokotuksen jo maanantaina Päijät-Hämeessä

Juttua muokattu 28.4. kello 11.55. Lisätty koulujen korona-altistumiset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut