Lahden yläkouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen vapun jälkeen

ESS

Lahden yläkouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen ja normaaliin läsnä- ja poissaolokäytäntöihin maanantaina 3.5. Asiasta antoi suosituksen maanantaina kokoontunut alueellinen koronayhteistyöryhmä.

Ensimmäinen koronavuosi ei näkynyt koulutuskeskus Salpauksen keskeyttämismäärissä

Käytännön opetusjärjestelyiden suunnittelua ja valmistelevia toimenpiteitä jatketaan tämän viikon aikana. Koulutyössä huomioidaan tarkasti muun muassa hygieniasuositukset, turvavälit, ryhmäkoot, tarpeettomien kontaktien välttäminen sekä ruokailun, kuljetusten ja siivouksen järjestäminen. Säästä riippuen opetusta voidaan järjestää myös ulkona.

Maskisuositus koskee alakoulun kuudesluokkalaisia, kaikkia lukiolaisia ja yläkoululaisia sekä ylä- ja alakoululaisia opettava ja avustavaa henkilökuntaa.

Yläkoululaiset ovat vuorotelleet lähi- ja etäopetuksessa huhtikuun alusta asti, jota edelsi etäopetus maaliskuussa. Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijat ovat puolestaan vuorotelleet etä- ja lähiopetuksen välillä pääsiäisestä saakka. Tätä edelsi tammikuun lopussa alkanut etäopetus.

Pohjosen musisoivista sisaruksista kahdesta tuli opettajia – Hollolassa opettavan Heli Pohjosen mukaan korona-aika on kohottanut koulutuksen arvostusta, mutta sen toivoisi näkyvän myös rahoituksessa

Lähiopetuksena on kevään ajan jatkunut erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan sekä joustavan perusopetuksen oppilaiden sekä koko alakoulun opetus.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut