26.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia koronavirustartuntoja 17 – tällä viikolla 10 000 ihmistä saa koronarokotuksen hyvinvointiyhtymän alueella

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 17 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoitoa saa tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Kaikkiaan varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu nyt 2 599. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 107 009.

Koronavirustartuntojen tartunnanlähde on pystytty selvittämään 80 prosentissa viime viikon koronatapauksista. Karanteenissa olleiden tartuntojen määrä oli 47, samassa taloudessa asuvien 42 ja ulkomailta oli peräisin kuusi tartuntaa. Työpaikoilta tartuntoja tuli neljä ja kouluista kuusi. Ystävien tai sukulaisten tapaamisista jatkotartuntoja tuli 18. Yhteensä karanteeniin asetettiin viime viikolla 817 henkilöä.

Viime viikolla koronavirustestejä otettiin keskimäärin 415 päivässä, kun edellisellä viikolla otettujen testien päiväkeskiarvo oli 449. Uusia koronavirustartuntoja todettiin viime viikolla 99, kun edellisellä viikolla tapauksia oli kymmenen enemmän.

Yli 16-vuotiaista rokotettuja on nyt Päijät-Hämeessä 35 prosenttia. Koronarokotteita on annettu 67 482, joista 62 109 on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tällä viikolla koronavirusrokotteita annetaan hyvinvointiyhtymän alueella 10 000.

Tartunnat laskussa, uusia varmistui 11 - Orimattilan kouluissa kaksi tartuntaa ja Liipolan päiväkodista väkeä karanteeniin, Lahdessa mahdollisia altistumisia

Pandemian runtelema Finnair lentää kesällä yli 60 kohteeseen

Korona ei lisännyt yli kymmenen päivän sairauslomia viime vuonna – eri ammattiryhmissä kuitenkin eroja

Suomeen toimitetut Astra Zenecan koronarokotteet voivat mennä hukkaan, kun sopivat rokotettavat loppuvat – THL odottaa STM:n päätöstä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut