25.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartunnat laskussa, uusia varmistui 11 - Orimattilan kouluissa kaksi tartuntaa ja Liipolan päiväkodista väkeä karanteeniin, Lahdessa mahdollisia altistumisia

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui lauantaina 11 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä oli loppuviikosta laskussa, sillä perjantaina niitä varmistui 18 ja torstaina 17.

Sairaalahoidossa on neljä koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa. 

Liipolan päiväkodissa Lahdessa karanteeniin siirtyi sunnuntaina 13 lasta ja kuusi henkilökunnan jäsentä korona-altistuksen vuoksi. Tämän lisäksi Orimattilan yhteiskoulussa on todettu yksi koronatartunta. Koulun oppilaista 26 ja yksi henkilökuntaan kuuluva asetettiin karanteeniin altistuspäivästä (tiistai tai keskiviikko) eteenpäin 14 vuorokaudeksi. Myös Pennalan koulussa on todettu yksi tartunta, jolle 16 oppilasta ja kaksi työntekijää altistui viime keskiviikkona. He ovat nyt myös karanteenissa.

Lahden Mukkulassa sijaitsevassa Noste Bar&Pubissa keskiviikkona 21.4. kello 9-17 asioineet ja Lahden Sokoksen kosmetiikkaosastolla maanantaina 19.4. kello 13-19, tiistaina 20.4. kello 12-19 tai keskiviikkona 21.4. kello 6.30-12.30 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. 

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu 2 582. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 106 671. 

Tiistaina 27.4. aletaan jakaa rokotusaikoja työterveyden kautta. Samaan aikaan alkaa myös sote-keskusten ajanvaraus 60 vuotta täyttäneille. Yhtymän mukaan 50-59-vuotiaiden rokotukset alkanevat 11. toukokuuta.

Kello 10.22 muokattu otsikkoa ja täydennetty Orimattilan koulujen tiedoilla. Kello 10.32 lisätty tiedot mahdollisista altistumisista Lahdessa. Kello 19.18 päivitetty Liipolan päiväkodin tiedoilla.

Uusia koronatartuntoja 18, yksi potilas tehohoidossa

Työterveyden koronarokotusten ajanvaraus aukeaa tällä viikolla Päijät-Hämeessä – rokotukset etenevät ikäryhmittäin

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut