Koronatilanteen helpottuminen avaa Lahden seurakuntien ovia vaiheittain – aikuisten toiminta palaa tauolta toukokuun puolivälissä

Koronavirusepidemian leviämisvaihe pitää Lahden seurakuntien aikuisten toimintaa tauolla vielä toukokuun puoliväliin asti, Lahden seurakunnat kertoo tiedotteessaan. Aikuisten kokoavan toiminnan, eli harrasteiden, kerhojen ja muun viikkotoiminnan, on tarkoitus palata tauolta 16. toukokuuta.

Osa tauolla olleista harrastuksista ja yhteisöistä on toiminut kokoontumistauon ajan verkossa. Muun muassa kuorot ovat harjoitelleet verkkoyhteydellä.

Toukokuun alusta alkaen myös lasten ja nuorten toiminta palailee kohti normaalia. Aluksi nuorten kokoontumiset järjestetään enimmillään kymmenen hengen ryhmissä, ulkotiloissa. Myös varhaiskasvatuksen perhekerhot aloittavat toimintansa 1. toukokuuta ulkotiloissa. Paikalla saa olla kerrallaan enintään kuusi aikuista. Lasten ja nuorten retkiä ja leirejä järjestetään kuitenkin vasta kesäkuun alusta alkaen.

Rippileirejä seurakunnat alkavat näillä näkymin pitää normaalisti kesäkuun alusta alkaen. Ryhmäopetusta rippikouluryhmille järjestetään seurakunnissa toukokuun alusta alkaen.

Lahden seurakunnat ovat järjestäneet jumalanpalveluksia maaliskuusta alkaen ja käytäntö jatkuu edelleen. Kirkoissa jumalanpalvelusten osallistujat ryhmittyvät enintään kuuden hengen osastoihin, joilla on omat sisäänkäynnit. Eri osastojen ihmiset eivät sekoitu keskenään missään vaiheessa tilaisuutta. Niin ikään ehtoollinen jaetaan ryhmittäin. Osastojen sisällä on pidettävä perhekunnittain kahden metrin turvavälit ja käytettävä maskia.

Kaikkiin seurakuntien järjestämiin tilaisuuksiin on ilmoittauduttava etukäteen palvelunumeroon 044 7194 629. Numerossa palvellaan maanantaista torstaihin kello 9–15 ja perjantaisin kello 9–12.

Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös Lahden seurakuntien Youtube-kanavalla sekä paikallisseurakuntien sometileillä. Asiakaspalvelu on avoinna toukokuun loppuun asti vain sähköisesti. Ristinkirkko on avoinna joka päivä kello 10–15. Myös Launeen kirkossa voi käydä hiljentymässä päivittäin kello 12–18.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut