Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Kanavat avataan liikenteelle vapun jälkeen, Vääksystä hoidetaan nyt myös Kellosalmen sillan avaus

Veneilykausi pääsee toden teolla käyntiin, kun Väylävirasto avaa kanavat liikenteelle toukokuussa. Perjantaina 7. toukokuuta avataan Vääksyn ja Kalkkisten kanavat Asikkalassa, samoin Kymijoen Kimolan kanava.

Muun muassa Keiteleen kanava on vuorossa vasta seuraavana viikonloppuna.

Vesijärven ja Päijänteen yhdistävä Vääksyn kanava on auki toukokuussa päivisin kello 9–21. Kesä–elokuussa sulutuksia tehdään päivittäin kello 9–24. Syyskuussa kanava on auki maanantaista torstaihin kello 9–18 ja perjantaista sunnuntaihin kello 9–21. Lokakuussa sulutukset harvenevat ja ne on tilattava etukäteen.

Päijänteen ja Ruotsalaisen yhdistävän Kalkkisten kanavan sekä Kimolan kanavan palvelusulutukset hoidetaan kaukokäytöllä Vääksyn kanavalta. Muuten kanavien sulut toimivat itsepalveluna.

Muista kanavista poiketen Kimolan kanavan ylläpidosta ei vastaa Väylävirasto, vaan Kouvolan kaupunki.

Veneilijöiden on syytä olla kauden alussa varovaisia, sillä esimerkiksi väyläviitat ovat saattaneet siirtyä tai mennä rikki talven aikana. Väylävirasto lupaa tehdä sille kuuluvat korjaukset viimeistään juhannukseen mennessä.

Väylävirasto muistuttaa veneilijöitä myös siitä, että Padasjoen Kellosalmen silta avataan nykyään Vääksyn kanavalta. Kanavien ja siltojen aukioloajat löytyvät Väyläviraston verkkosivuilta.