Elokuvateatterit ovat valmiina avaamaan ovensa

Lahden Kino Iiriksessä merkittiin koronaturvalliset istumapaikat syksyllä kukkakoristeilla. Katja Luoma
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Elokuvateattereita ja elokuvanlevittäjiä edustava Suomen Filmikamari tervehtii ilolla hallituksen keskiviikkona julkistamaa exit-strategiaa. Toimitusjohtaja Tero Koistisen mukaan teatterit voivat avata ovensa välittömästi 50 katsojalle niillä alueilla, jotka ovat epidemian perustasolla.

– Hallituksen strategian mukaan eniten koronasta kärsineet ja turvalliset toimialat saavat avata ovensa ensimmäisenä, mikä on oikein ja reilua. Elokuvateatterit ovat näistä malliesimerkki, Koistinen toteaa Filmikamarin lähettämässä julkilausumassa.

Koistinen arvelee, että nykylinjaukset sallivat elokuvateattereiden avaamisen laajasti viimeistään toukokuun alussa. Hän huomauttaa, että elokuvateatterit loivat alalle jo viime syksynä toimivat turvallisuusohjeet ja -käytännöt.

– Epidemiatilanne paranee koko ajan, rokotukset etenevät ja yhä useampi alue päätyy perustasolle. Odotamme, että aluehallintovirastot päivittävät määräyksensä hallituksen linjausten mukaiseksi ensitilassa. Näytännöt laajemmille yleisöille voidaan aloittaa turvallisesti vaikka heti, Koistinen vakuuttaa.

"Tavoitteena on, että 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voitaisiin järjestää mahdollisimman pian" – Hallitus lupaa tapahtuma-alalle lisätukea

Hallituksen koronarajoitusten purkusuunnitelma toteutunee käytännössä eri tahtiin eri puolilla maata

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut