Outoja hedelmiä, rantojen muoviroskaa ja ääniä aikojen alusta – Lahden keskustaan luvassa lisää ympäristötaidetta

Andy Bestin ja Merja Puustisen Strange Fruit -veistoksia on nähty aiemmin esimerkiksi Helsingin Finlandia-talon katolla. Malva

Lahden taidekesään saadaan kesäkuussa uusi tulokas, kun väliaikaisen julkisen taiteen Jujut-kierros aloittaa toimintansa.

Ideana on tuoda ympäristöaiheisia taide-elämyksiä Lahden keskustaan. Heinäkuussa Jujut-kierroksen teokset nähdään Asikkalassa, Heinolassa ja Orimattilassa.

Jujut-kierroksella nähdään neljä taideteosta viideltä taiteilijalta. Taiteilijat ovat Andy Best & Merja Puustinen, Silja Selonen, Marianne Siri ja Jenni Tieaho.

– Kun Jujut-kierrosta alettiin suunnitella, etsimme taideteoksia, jotka käsittelevät ihmisen paikkaa maailmassa sekä suhdetta luontoon ja toisiin olentoihin, kuvailee Lahden Malvan museoamanuenssi Paula Korte.

Marianne Sirin veistoksen sisältä pursuava muoviroska on kerätty osin Vesijärven rannoilta. Malva

Katsojien koettavaksi tulee esimerkiksi Andy Bestin ja Marja Puustisen ilmatäytteisiä Strange Fruit -veistoksia sekä Jenni Tieahon Tuuliajolla-veistos, joka on pajua ja terästä. Lisäksi kuullaan Silja Selosen ääniteos, joka kääntää kaikkien eliöiden yhteisen kantamuodon geeniperimän urkusävellykseksi.

Lahdessa työskentelevän Marianne Sirin veistos The World We’re Giving to Future Generations yhdistyy vahvasti Lahteen, sillä siinä näkyvä muoviroska on kerätty osittain Vesijärven rannoilta. Sirin teos on hankittu Lahden Malva-museon kokoelmiin.

Teokset levittäytyvät Lahden Matkakeskuksen ja sataman välimaastoon ja ovat esillä 10.6.–4.7. Muissa kunnissa ne nähdään 8.7.–1.8. Koska teoksia pystytetään jo aiemmin, niihin voi törmätä katukuvassa jo ennen kierroksen alkupäivämäärää.

Jujut on saanut tukea Kestävä Lahti -säätiöltä, ja se on osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia.

Päijät-Hämeessä kesän musiikkifestivaaleja suunnitellaan yhä järjestettäväksi – "Provinssin ja Ruisrockin kokoluokan kaltaisiin festivaaleihin verrattuna voimme aika pitkälle seurata tilanteen kehittymistä"

Kiinnostaisiko henkilökohtainen teatteriesitys verkossa? Lahden kaupunginteatteri tarjoaa noin 20 katsojalle erityislaatuisen kulttuurielämyksen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut