Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kokoontumisrajoitus pysyy Päijät-Hämeessä kuudessa henkilössä toukokuun puoliväliin asti

Kokoontumisrajoitukset ja asiakastilojen turvavälivelvoite jatkuvat Päijät-Hämeessä toukokuun puoliväliin asti. Asiasta päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus pysyy siis edelleen enintään kuudessa henkilössä 16.5. asti.

Kanta-Hämeen puolella raja voidaan nostaa kymmeneen henkilöön epidemiatilanteen parantumisen ansiosta. Muualla avin alueella epidemiatilanne on suotuisasta kehityksestä huolimatta yhä niin vakava, että yli kuuden hengen kokoontumisten kieltäminen on avin mukaan välttämätöntä.

Lisäksi asiakastiloissa mahdollisuus turvaväleihin pitää varmistaa ja hygieniajärjestelyistä on huolehdittava. Päätös koskee sisätiloja, joissa on samanaikaisesti yli kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä.

Niin sanotut korkean tartuntariskin tilat, kuten sisäliikunta- ja virkistystilat, on voitu Päijät-Hämeessä jälleen avata, mutta tilojen käytössä on edelleen huomioitava turvavälit ja hygieniajärjestelyt.

Turvavälimääräys ei koske oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää.

Avi purki päätöksensä liikunta- ja virkistystilojen sulusta Päijät-Hämeessä – tilat saavat avata ovensa tänään

Lahden uimahallit auki lauantaina myös muille kuin kuntoutujille – kävijämäärää rajoitetaan edelleen