LUT-yliopiston tohtoripromootio järjestetään ensimmäistä kertaa Lahdessa

Promovoitavat tohtorit kantavat tohtorinmiekkaa. Miekkana on itsenäisen Suomen virallisesti vahvistettu siviilimiekka. Tohtorinmiekka symboloi totuutta. Vesa Laitinen
Millamari Uotila

Millamari Uotila

LUT-yliopiston järjestyksessään seitsemäs tohtoripromootio järjestetään Lahdessa keväällä 2022. Akateemisen perinteen mukaista juhlaa vietetään Sibeliustalossa 27.–28.5.2022.

LUTin aiemmat promootiot on järjestetty Lappeenrannassa.

Lahden promootioon kutsutaan mukaan viimeistään huhtikuussa 2022 valmistuvat tohtorit, jotka eivät ole osallistuneet promootioon aiemmin.

Nuorten tohtoreiden lisäksi yliopisto nimeää promootiossa kunniatohtoreita. Kunniatohtorin arvonimi on kunnianosoitus erityisen ansioituneelle henkilölle, jonka ei tarvitse olla oppiarvoltaan tohtori. Edellisessä promootiossa vuonna 2017 LUT nimesi kaikkiaan 14 tekniikan tai kauppatieteiden kunniatohtoria. Joukossa olivat muun muassa Suomen Pankin pääjohtaja, poliitikko Olli Rehn ja Myytinmurtajat-tv-sarjasta tuttu Jamie Hyneman.

Jatkossa promootiotilaisuuksia on tarkoitus järjestää vuorotellen kummallakin kampuspaikkakunnalla eli Lappeenrannassa ja Lahdessa.

Lahden kaksipäiväinen promootiojuhla koostuu useista päivä- ja iltatilaisuuksista. Tiedotteen mukaan yliopisto seuraa koronaepidemiatilannetta ja varautuu mahdollisiin muutoksiin, kuten ajankohdan siirtämiseen.

LUT-yliopiston edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2017 Lappeenrannassa. Vesa Laitinen

Television myytinmurtaja kunniatohtoriksi Lappeenrannassa

Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman innostuu tieteestä joka päivä, vaikka tv-sarja päättyi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut