22.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yhdeksän uutta tartuntaa varmistui, sairaalassa kuusi koronapotilasta – Lahden kouluissa korona-altistumisia

Koronaepidemia on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella edelleen leviämisvaiheessa. Vesa Moilanen
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin keskiviikkona yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. 

Yhtymän alueella on todettu koko epidemian aikana yhteensä 2 536 varmistettua koronatartuntaa ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 105 417. 

Lahdessa kahdessa koulussa on ilmennyt korona-altistumisia. Lahden Lähteen koulusta karanteeniin ja etätyöskentelyyn siirtyi torstaina 43 oppilasta ja seitsemän henkilöstöön kuuluvaa. Aiemmin kerrotun mukaisesti tiistaina karanteeniin siirtyi Lähteen koulusta yhdeksän oppilasta ja yksi henkilöstöön kuuluva ja viime viikon keskiviikosta lähtien 34 oppilasta ja kolme henkilöstöön kuuluvaa.

Lahden Myllypohjan peruskoulusta karanteeniin ja etätyöskentelyyn on siirtynyt 30 oppilasta ja yksi henkilöstöön kuuluvaa torstaista lähtien.

Orimattilassa Myllylän päiväkodin esiopetusryhmässä on todettu lapsella koronatartunta. Myllylän koululla toimivan esiopetusryhmän toiminta lakkaa kaupungin mukaan väliaikaisesti ja sen 21 lasta sekä neljä henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin 30.4. saakka.

Aluehallintovirasto päätti, että korkean tartuntatautiriskin tilojen, kuten kuntosalien ja uimahallien sulku päättyi. Yhtymästä muistutetaan, että avin päätöksestä huolimatta edelleen suositellaan keskeyttämään kaikki aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta. Tämänhetkinen suositus on voimassa 30.4.2021 asti.

Päivitetty kello 17.08 Orimattilan Myllylän päiväkodin tiedoilla.

Avi purki päätöksensä liikunta- ja virkistystilojen sulusta Päijät-Hämeessä – tilat saavat avata ovensa tänään

Lahden uimahallit auki lauantaina myös muille kuin kuntoutujille – kävijämäärää rajoitetaan edelleen

21 uutta tartuntaa, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä palaa palvelutoiminnan normaalitilaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut