Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Päijät-Hämeen jätteistä yli 40 prosenttia ohjattiin viime vuonna kierrätykseen

99 prosenttia Salpakierron (entinen Päijät-Hämeen jätehuolto) alueen yhdyskuntajätteestä ohjattiin viime vuonna joko kierrätykseen tai energiantuotantoon. Loppusijoitukseen ohjattiin prosentin verran kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön kelpaamatonta jätettä, kuten asbestia ja kaakelia.

Hyödynnetystä yhdyskuntajätteestä 43 prosenttia ohjattiin kierrätykseen. Laskua vuoteen 2019 verrattuna oli kolme prosenttia, vaikka tonneina mitattuna kierrätykseen ohjattiinkin viime vuonna suunnilleen sama määrä jätettä kuin vuonna 2019.

Jäteastioihin liimataan vihreässä Lahdessa hyviä neuvoja – "Ajatus on, että tehdään kierrätys mukavaksi"

Lasku selittyy energiahyötykäyttöön ohjattavan jätteen, kuten sekajätteen, risujen ja puun määrän kasvulla. Hyödynnetystä yhdyskuntajätteestä 56 prosenttia ohjattiin viime vuonna energiantuotantoon.

Luvuissa on otettu huomioon toimialueen yhdyskuntajätehuollon eri toimijoiden jätevirrat. Mukana ovat muun muassa Rinki-ekopisteillä ja kiinteistöillä kerätyt tuottajavastuun alaiset pakkausjätteet ja paperi, tuottajien järjestämillä vastaanottopisteillä kerätyt SER-jätteet, arvio kotikompostoidun biojätteen määrästä sekä LABIO oy:n suoraan vastaanottamat kaupan biojätteet, jotka eivät kulje Salpakierron vastaanoton kautta.

Hengityssuojaimista on tulossa ongelmajätettä, toisen käyttämää ja maahan pudottamaa maskia on iljettävä nostaa

Kaiken kaikkiaan Salpakierron toimialueelta ohjautui viime vuonna kierrätettäväksi yhteensä 51 miljoonaa kiloa raaka-ainetta. Tästä paperia ja kartonkia oli noin 15,7, biojätettä noin 12,1, metallia noin 4, muovia noin 1,7 ja lasipakkauksia noin 1,3 miljoonaa kiloa.