Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hyvinvointiyhtymä ilmastokumppanuuteen Lahden kaupungin kanssa – Jalmarin toimintaan ilmastoystävällisiä muutoksia

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja Lahden kaupunki allekirjoittivat tiistaina sitoumuksen ilmastokumppanuudesta. Ilmastokumppanuudet ovat osa Lahden kaupungin ympäristöpääkaupunkivuoden hankekokonaisuutta.

Hyvinvointiyhtymästä kumppanuudessa mukana ovat Lahdessa kuntoutussairaala Jalmarissa toimivat hyvinvointiyhtymän toiminnot yhteistyössä Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden ja Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluiden kanssa.

Kumppanuuden myötä hyvinvointiyhtymä pyrkii vähentämään Jalmarin toiminnassa muun muassa biojätettä, veden- ja sähkönkulutusta sekä likapyykkiä. Lisäksi tarkoituksena on tehostaa jätteiden lajittelua ja lisätä kasvisruokavaihtoehtoja. Osana ilmastokumppanuutta Jalmarissa toteutetaan myös Tampereen yliopiston vaippahanke, jonka tarkoituksena on vähentää vaippojen käyttöä ja järkeistää inkontinenssihoitoa.

Muutosten on tarkoitus olla pysyviä ja niille asetetaan mitattavat tavoitteet. Parhaita käytäntöjä voidaan mahdollisesti myöhemmin soveltaa myös muualla yhtymässä ja yhteistyökumppaneiden toiminnassa.

Lahden kaupunki jakaa yrityspalveluseteleitä: tukea nyt myös ympäristövastuullisuuteen

Green Lahti jakaa 200 000 euroa vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti järjestettäville tapahtumille