Avi purki päätöksensä liikunta- ja virkistystilojen sulusta Päijät-Hämeessä – tilat saavat avata ovensa tänään

Sohvi Auvinen

Liikunta- ja virkistystilat saavat avata ovensa Päijät-Hämeessä keskiviikkona, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Avi kumosi tiistaina huhtikuun alussa tekemänsä päätöksen, jonka mukaan muun muassa liikunta- ja virkistystilat Päijät-Hämeessä oli pidettävä suljettuina keskiviikkoon 28.4. asti tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Sulku koski korkean tartuntariskin tiloja, kuten joukkueurheiluun käytettäviä tiloja, kuntosaleja, uimahalleja, sisäleikkipuistoja ja kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja. 

Avattavien tilojen tulee kuitenkin yhä noudattaa tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia. Pintoja on puhdistettava tehostetusti ja asiakkaita tulee ohjeistaa käytännöistä, joilla viruksen leviämistä tilassa ehkäistään. Lisäksi tiloissa on oltava mahdollista noudattaa turvavälejä.

Sulku puretaan, koska kaikki lain edellytykset sille eivät enää täyty. Vaikka koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella yhä korkea ja alueella on selvittämättömiä tartuntaketjuja, epidemiatilanne on kuitenkin parantunut. Esimerkiksi sairaalahoidon tarve on vähentynyt ja teho-osaston erityisjärjestelyjä on purettu. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella ei tällä hetkellä myöskään arvioida olevan riskiä sairaala- tai tehohoidon tarpeen lisääntymiseen, joka johtaisi hoidon vaarantumiseen tai terveydenhuollon ylikuormittumiseen.

Juttua muokattu 20.4. kello 16.46: lisätty maininta tiloista, joita sulku koski.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan rajoituksia puretaan Päijät-Hämeessä – myös urheilutiloja, kuntosaleja ja uimahalleja esitetään avattavaksi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut