Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

ESS kokosi yhteen verkkokommentteja sähköpotkulaudoista: suhtautuminen Lahdessa skeptistä – "Siellä niitä on pitkin kadunkulmia ja pyöräteitä poikittain hylättynä"

Lahden keskustaan perjantaina ilmestyneet sähköpotkulaudat ovat synnyttäneet paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja Etelä-Suomen Sanomien aiheesta julkaistujen juttujen kommenteissa. Kokosimme tähän juttuun osan kommenteista.

Lahden kaduille ilmestyi parisataa sähköpotkulautaa ja kesäksi niitä on luvassa lisää – "Käyttöalue ulottuu junaradalta Mukkulaan"

Tier Mobility -yhtiön sähköpotkulaudat voi vuokrata käyttöön kännykkäsovelluksella. Ensimmäisenä viikonloppuna potkulaudoilla tehtiin yhtiön palvelupäällikön Niklas Kaikkosen mukaan Lahdessa toista tuhatta ajoa.

Kommetteja sähköpotkulaudoista kootusti:

"Kohta ”keskusta” on epätoivottua aluetta myös jalankulkijoille. Tähänkö pyritään?"

"Muutama päivä sitten porukka nuoria lapsia huristi sähköpotkulaudoilla jalkakäytävällä ohittaen minut ja lenkkikaverini yhtäaikaa niin oikealta kuin vasemmalta hihat hipoen. Meno oli mutkittelevaa ja huoletonta siihen nähden, että kyse on aika hyvää vauhtia kulkevasta ajoneuvosta. Jalankulkija ei osaa varoa, kun ajoneuvo suhahtaa äänettömästi takaapäin. Joten please, onko mitään äänitorvea noissa vehkeissä, ja voisiko sillä ystävällisesti ajoissa varoittaa jalkankulkijaa! Mekin jähmetyimme kuin loukkuun niille sijoillemme ohittelijoiden keskelle, yksikin varomaton liike olisi aiheuttanut onnettomuuden."

"Siellä niitä on pitkin kadunkulmia ja pyöräteitä poikittain hylättynä (anteeksi: parkeerattuna seuraavaa käyttäjää varten). Just ajoin omalla fillalarilla keskustan läpi ja väistellä sai. Älytön riesa näistä tulee."

"Kohta vuorokauden on pari näitä "ongelmajätteitä" ollut jo tässä Lahdenkadun ja Niemenkadun kulmallakin kulkuväylällä ! Koskahan korjataan pois ? Paljonkohan vielä syntyy rumaa jälkeä näiden vehkeiden kanssa, kun niillä ajellaan miten sattuu."

"Kyllä pitäisi käyttöalue ulottua myös Vipusen kampusalueelle."

"Sukeltajille hommia, kun näitä kerätään kesällä kasoittain satama-alueen järven pohjasta."

"On kyllä erikoista että näillä pystyy menemään vaan mukkulaan, kuinka paljon voi poiketa itään tai länteen jotta vekotin toimii? Vai tartteeko käydä kääntymässä mukkulanostarilla ja takasin. Kyllä niillä mukkulalaisilla on hubaa ku kattovat, et taas sieltä tulee yks sähkövekotin."

"Mihin niitä tarvitaan. Kävele. Huonojalkaiset eivät niitä voi käyttää. Porukka jättää ne mihin sattuu. Niiden käyttö pitää kieltää."

"Helsingissä niitä on sikin sokin joka paikassa kumossa, puiden oksilla, meressä ja puskissa. Toivottavasti lahtelaiset osaavat antaa arvoa potkulaudoille."

"Helsingissä potkulautojen käyttö on näkynyt Töölön sairaalassa varsin pahoinakin vammoina, mm pään vammat. Yöllistä käyttöä tulisi varsinkin rajoittaa."

"Lahelaiset kitisevät aina kun jotain uutta tapahtuu tai esitellään, se on sitä aitoa lahelaisuutta."

"Pääasia on ettei kaupunki rahoita noita leluja. Kesällä on varmaan monta kisaa kuka voittaa korttelin ympäriajon. Pienessä sievässä ei rypäsykään tunnu niin pahalta eikä kipeältä. Häviäjä maksaa seuraavat juomat."

"Kauhea ihmeenaihe muutenki sähköpotkulaudat, etelä ja keskieuroopassa jo 20 vuotta sitten on noilla menty."

"Miten Lahti sallii nämä terveyden ja ympäristön tuhoajat ympäristökaupunkiin? Hiilijalanjälki melkoinen valmistuksessa ja mitkä on työolot olleet? Uiguurit mukana tuotannossa, kuten aurinkopaneleissa? "

"Taas uusi syy pysytellä muualla kuin viherkaupunkialueilla. Kaikenlaisia muka-ajoneuvoja niin että päät yhteen kolisee, suurella osalla "kuljettajista” ei mitään käsitystä ajoneuvoliikenteen toimintaperiaatteista. Kuha vaan harrastellaan..."

Lahteen tulee vuokrattavia sähköpotkulautoja – uudessa mallissa on mukana taitettava kypärä

"Jos laudan max-nopeus ylittää 15km/h, se kuuluu pyörötielle/kadulle. Onko lautojen nopeus rajoitettu? Tämä on sitä "liikuta Lahtea"-kampanjaa. Kävelykeskustaan lisää "päärynän" muotoisia lautailijoita."

"Kätevä lelu. Tuli tyypit otettua. "

"Vuorikadulla joku älykkö oli jättänyt laudan viikonlopuksi keskelle jalkakäytävää. Jos taidot eivät riitä laudan pysäköintiin fiksummin niin ajelukin lienee parasta jättää vähän hoksaavimmille."

"Kypärää ei moni käytä siksi varmaan, kun ei kovin hygienista laittaa monen päässä hikoillutta "pottaa". Kiva ottaa jonkun hilseet ja muut. "

"Täällä mukkulankadulla jalkakäytävällä on pari potkulautaa kuljettajia ei näy missään?"

"Näin Helsingissä viime vuonna: "Sähköpotkulautojen synkkä saldo Helsingissä: 400 potilasta sairaaloissa, yhdeksän aivovammaa Pään alueen ja yläraajojen vammat ovat yleisimpiä sähköpotkulautaonnettomuuksissa." Onko Lahdessa varaa tähän? Inhimillistä kärsimystä, työkyvyttömyyttä, sairaaloiden täyttymistä ym. Nyt kannattaisi punnita hyödyt ja haitat. Kävellen on turvallisempaa liikkua."

"Lahden kokoisessa työläiskaupungissa on epätodennäköistä että tästä tulisi toimivaa konseptia."

"hyvä että tier laudat tuli lahteen kun bussit on usein myöhässä niin kerkii nopeammin perille"

"Tästäkin voi tulla hieno juttu. Kunpa vain nämä positiivisetkin lahtelaiset toimisivat säntillisesti ja käyttäisivät potkulautoja ohjeiden mukaan. "

"Ympäristökaupunkiin kiinaroskaa? Johan tuollaisen menopelin hankintahinta kertoo, että sitä varten on louhittu jos jonkinmoista mineraalia. Silloin on aika yhden tekevää ladataanko sitä ydinvoimalla vai aurinkopaneelilla jonka muuten todennäköisesti uiguurit on tehnyt."

"Business pitää huolen ettei huonokuntoinen kansa vahingossakaan hyötyliiku kävellen. Tämä on aivan tarpeeton leikkikalu. "

"15 euroa/tunti+ euron pantti. Ei kannata pitkälle pötkiä. Ilmankos niitä lepäilee sikin sokin joissain kaupungeissa...."

"Sopassa muka tietysti GreenCity-porukka. Kuka oikeesti tarvii moisia leluja? Luontoa säästää enemmän kun ei käytä sitä niin mukavihreetä sähköä turhuuteen."

"Mihin noita tarvitaan? Hauskanpitoon? Mikä on härpäkkeen koko elinkaaren ja valmistuksen hiilijalanjälki?"

"Onhan tuo hyvä juttu, mutta hinta on aika suolainen avausmaksu 1 euro, ei tuunu missään, mutta käyttäminen jo tuntuukin 0,25 centti/ min. 60 minuttua maksaa 15 euroa +1 euro = 16 euroa. Tunti on loppupelissä aika lyhyt aika jos haluaa jossain käydä vaikka Vesijärven satamassa kahvilla. Olisi oltut vaan joku maksu esim. 5 euroa / 3 tuntia tms........"

"Kuukausittaisten avauksien vierelle vielä sopivan hintainen paketti ajominuutteja niin kyllähän noilla ajelee. Toistaiseksi vielä turhan hinnakas vaihtoehto bussimatkakortille, jollei osta koko päivän ajoja kerralla"