Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan rajoituksia puretaan Päijät-Hämeessä – myös urheilutiloja, kuntosaleja ja uimahalleja esitetään avattavaksi

2008 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset pääsevät harrastamaan normaalisti. Mirja Hussain

Heidi Malin

Alueellinen koronayhteistyöryhmä ehdotti maanantaina pidetyssä kokouksessaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset sallittaisiin ulkotiloissa, enintään 10 hengen ryhmissä ja turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä noudattaen.

Perusteluiden mukaan koronatilanne kuormittaa lapsia ja nuoria ja heidän perheitään tällä hetkellä monella tavoin. Myös vuoden 2008 jälkeen syntyneiden lapsien ohjattu harrastustoiminta voisi jatkua ilman rajoituksia. Sen sijaan aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei vielä avata.

Myös korkean tartuntariskin tilat, kuten joukkueurheiluun käytettävät tilat, kuntosalit, uimahallit, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat olisi koronayhteistyöryhmän mukaan avattava mahdollisimman pikaisesti, mutta kuitenkin niin, että esimerkiksi asiakkaiden määrää edelleen rajoitettaisiin turvalliselle tasolle. Toimijan olisi laadittava kirjallinen suunnitelma tilojen koronaturvallisesta käytöstä, joka on kiinnitettävä kaikkien näkyville. Aluehallintovirasto myös valvoo näitä rajoituksia.

Mikäli rajoituksia noudatetaan, puretaan loppujakin rajoituksia myöhemmin, jos tilanne sen sallii. Aluehallintovirasto pyrkii käsittelemään muutoksen pikaisesti, sillä laissa asetetut edellytykset tilojen sulkemispäätökselle eivät enää täyty Päijät-Hämeen alueella.

Uusia koronatartuntoja todettiin viime viikolla 109. Tartuntojen määrä laski 36 prosenttia edellisestä viikosta, vaikka ilmaantuvuus onkin edelleen korkea.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kuuden hengen rajoitusta jatketaan 16.5. saakka.

Ajanvaraus koronarokotukseen aukesi 65 vuotta täyttäneille – milloin on 60-vuotiaiden vuoro? Entä miksi Päijät-Häme on naapurimaakuntia jäljessä rokotustahdissa?

Uusia tartuntoja varmistui viisi, viikoittainen tartuntamäärä kääntynyt laskuun – rokotusajanvaraus aukesi kaikille 65 vuotta täyttäneille

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut