19.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja varmistui viisi, viikoittainen tartuntamäärä kääntynyt laskuun – rokotusajanvaraus aukesi kaikille 65 vuotta täyttäneille

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu koko epidemian aikana yhteensä 2 500 varmistettua koronatartuntaa.
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin sunnuntaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kahdeksan koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. 

Uusia koronatartuntoja todettiin viime viikolla 109, edellisellä viikolla 170. Tartunnat laskivat 36 prosenttia.

Tartunnanlähde oli viime viikolla selvillä 76 prosentissa koronatapauksista. Jatkotartuntoja samassa taloudessa asuvilla todettiin 67. Karanteenissa olleilla varmistui 60 tartuntaa. Yksityisistä ystävien tai sukulaisten tapaamisista seurasi seitsemän jatkotartuntaa. Työpaikalla tapahtuneita tartuntoja oli kolme ja kouluissa tapahtuneita kaksi. Ulkomailta peräisin olevia tartuntoja oli kaksi.

Viime viikolla 603 henkeä asetettiin karanteeniin koronalle altistumisen vuoksi.  Maanantaina Lahden Möysän päiväkodissa siirtyi karanteeniin 16 lasta ja neljä työntekijää.

Koronarokotusajan voivat nyt varata kaikki 65 vuotta täyttäneet alueen asukkaat. Ajanvaraus aukesi tänään maanantaina. Seuraavan ikäryhmän eli 60-64-vuotiaiden rokotusajanvaraus aukeaa todennäköisesti tiistaina 27. huhtikuuta, kertoo hyvinvointiyhtymä.

Koronarokotuksen on saanut nyt 30 prosenttia alueen vähintään 16-vuotiaista asukkaista. Yhtymän alueella on annettu lähes 57 560 koronarokotetta, ja 53 655 henkilöä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tällä viikolla annetaan noin 10 000 koronarokotusta.

Päijät-Soten ja Lahden kaupungin edustajat kertovat koronatilanteesta suorassa Korona-yleisöinfo -verkkolähetyksessä tiistaina 20.4. kello 15.30. Tilaisuutta voi seurata Päijät-Soten Youtube-kanavalla. Lähetyksen tallenne tulee katsottavaksi keskiviikkona.

Juttua päivitetty kello 21.37 tiedolla Möysän päiväkodin karanteeneista.

18 uutta tartuntaa, sairaalahoidossa 8 potilasta

Koronavirusepidemia on painottunut Päijät-Hämeessä Lahteen, mikään yksittäinen kaupunginosa tai alue ei huolenaiheena

Koronarokotukset laajenevat Päijät-Soten alueella: pian vuorossa 65–69-vuotiaat perusterveet

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut