Puutavararekka ja kaksi henkilöautoa ajoivat kolarin Lahdessa – yksi kuoli onnettomuudessa

Nina Räty, Heidi Malin

Puutavararekka ja henkilöauto ajoivat kolarin valtatiellä 12 Lahdessa lauantaina vähän yhdentoista jälkeen aamupäivällä. Vakava onnettomuus sattui lähellä Haarankylää, vähän yli kilometrin päässä Lahden ja Iitin rajasta. Onnettomuudessa kuoli yksi henkilö.

Hämeen poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus sattui, kun tukkirekka ajoi Kouvolan suunnasta kohti Lahtea ja vastakkaisesta suunnasta tullut henkilöauto ajautui sen kanssa samalle ajokaistalle. Henkilöauto törmäsi rekan keulaan. Auto paiskautui törmäyksen voimasta edelleen Kouvolan suuntaan ajaneen toisen henkilöauton keulaan. Rekan keulaan törmännyttä henkilöautoa kuljettanut keski-ikäinen nainen menehtyi kolarissa. Muissa autoissa oli yhteensä kolme henkilöä. Heistä kukaan ei loukkaantunut.

Puutavararekassa ei ollut lastia. Molemmat henkilöautot ovat hinauskunnossa.

Valtatie 12 oli kokonaan suljettu liikenteeltä yli kaksi tuntia. Kello 13.30 Hämeen poliisi tiedotti, että toinen ajokaista oli saatu avattua ja poliisi ohjasi liikennettä kolaripaikan ohi. Vähän ennen kolmea iltapäivällä molemmat kaistat saatiin auki ja liikenne pääsi kulkemaan normaalisti.

Valtatie 12:lle ehti kertyä kova ruuhka, sillä paikalla ei ole sopivaa kiertotietä. Lännestä itään suuntautuvaa liikennettä ohjattiin pois valtatieltä Artjärvi-Uusikylä-liittymästä eli useiden kilometrien päässä onnettomuuspaikasta.

Uutista päivitetty 17.4.2021 kello 18.39.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut