Presidentti Sauli Niinistö keskustelee LUT-yliopiston opiskelijoiden kanssa ilmastonmuutoksesta verkkotilaisuudessa tänään kello 11 - seuraa suoraa lähetystä

Presidentti Sauli Niinistö ja yliopisto-opiskelijat keskustelevat yhteiskunnallisesti tärkeistä teemoista verkkotilaisuuksissa. LUT-yliopiston tilaisuuden teemana on ilmastonmuutos. Marko Kauko/Arkisto
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Presidentti Sauli Niinistö keskustelee tänään maanantaina ilmastonmuutoksesta verkkotilaisuudessa LUT-yliopiston opiskelijoiden kanssa. Tilaisuus on osa kolmen yliopiston Kultaranta-yliopistokierrosta, jolla presidentti tapaa opiskelijoita.

LUTin tilaisuudessa keskustelun aiheena on ilmastonmuutoksen torjunta. Tapahtuma järjestetään verkossa kello 11. Keskustelua voi seurata suorana lähetyksenä.

LUTin opiskelijoiden keskuudessa tilaisuus on herättänyt valtavaa kiinnostusta.

– Me LUTin opiskelijat olemme erittäin otettuja tästä mahdollisuudesta saada tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraaksemme ja päästä keskustelemaan hänen kanssaan ilmastonmuutokseen liittyvistä teemoista. Ympäristökysymykset ja ilmastonmuutoksen ratkaisujen etsiminen läpileikkaavat vahvasti meidän kaikkien tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijoiden opintoja, joten aihe on meille ajankohtainen ja tärkeä, sanoo LUT-yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Anniina Pokki tiedotteessa.

Pokki kertoo opiskelijoiden odottavan konkreettisia vastauksia opiskelijoiden ilmastohuoleen.

– Sukupolveamme koskettaa valtava huoli globaalista ilmastokriisistä, joten toivomme saavamme presidentiltä vastauksia siihen, miten päättäjät meidän huoleemme vastaavat ja millaisia konkreettisia toimia he ovat valmiita tekemään paremman tulevaisuuden puolesta.

Ilmastonmuutoksen teema sopii hyvin yhteen juuri LUT-yliopiston kanssa, sillä kaikki LUTin opiskelijat perehdytetään ympäristövastuulliseen ajatteluun ja tutkimukseen. LUT-yliopistossa etsitään ratkaisuja puhtaan energian, veden ja ilman varmistamiseksi ja yritysten ja yhteiskunnan kestävään uudistumiseen.

Lisäksi vuonna 2019 LUT asetti tavoitteekseen olla hiilinegatiivinen yliopisto vuonna 2024.

Kaksi muuta keskustelutilaisuutta ovat viime viikolla järjestetty Lapin yliopiston tilaisuus suurvaltapolitiikasta ja 28.4. järjestettävä Aalto-yliopiston keskustelu taloudesta. Tilaisuudet pohjustavat osaltaan myöhemmin järjestettäviä Kultaranta-keskusteluja.

Juttua päivitetty 26.4.2021 kello 8..31.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut