"Suomessa on jo tarpeeksi naapurinpoikia" – Pimeyden ex-nokkamies Joel Mäkinen perusti uuden yhtyeen, joka pöllii vain suurimmilta eikä kumarra ketään

Teatraalisuus viehättää Joel Mäkistä myös musiikissa. Esa Kapila
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Lahtelaislähtöisestä Pimeys-yhtyeestä tuttu Joel Mäkinen on perustanut uuden yhtyeen. Mäkisen pitkään luotsaama Pimeys lopetti toimintansa viime syksynä. Hänet tunnetaan Lahdessa myös näyttelijänä, tuoreimpana näyttönä Lahden kaupunginteatterin Jekyll & Hyde -musikaalin päärooli.

Uuden yhtyeen nimi on Joel Herttua. Mäkinen yhdistää uudessa bändissä voimansa Tuomas Wäinölän kanssa, joka on aiemmin soittanut kitaraa Anssi Kelan bändissä.

Kahden solistin taktiikka ei toiminut, Pimeys-bändi lopettaa

Promoottorin tiedotteen mukaan Mäkinen ja Wäinölä törmäsivät toisiinsa, kun kummankin pitkä taival omissa bändeissään oli loppunut ja miehet etsivät elämälleen uutta suuntaa.

– Kuuntelimme maailman parhaita bändejä ja musiikki alkoikin vyöryä meistä. Ennen pitkää tajusimme olevamme tekemässä rock-oopperaa. Teksteissä halusimme kurottaa arjen toiselle puolen kohti henkimaailmaa ja fantasiaa, kertoo Joel Mäkinen yhtyeen ensiaskelista.

Joel Herttua ammentaa oman määritelmänsä mukaan ”dramaattisesta teatraalisuudesta” ja levittää ”rock’n’rollin ilosanomaa”. Mäkisen ja Wäinölän ohella yhtyeessä soittavat Paul Elias, Anssi Nykänen ja Heini-Mari Herkkola.

Bändin ensimmäinen single, Syntinen, julkaistiin huhtikuun alussa. Biisistä on tehty myös musiikkivideo.

Wäinölän mukaan Joel Herttua ei lähde tavoittelemaan yleisön sydämiä ainakaan nöyristelemällä.

– Mielestämme Suomessa on jo tarpeeksi naapurinpoikia ja nöyriä ja sinänsä erinomaisia arjen tulkitsijoita, mutta me tahdomme kurottaa suurempaan fantastiseen maailmaan. Kaikessa on mukana leikki ja kunnioitus esikuvia kohtaan, mutta liikutumme itse aidosti siitä, mitä teemme, Wäinölä luonnehtii.

Tiedotteen mukaan bändillä on jo valmiiksi sävellettynä kokonainen albumillinen rock-oopperaa. Musiikillisiksi esikuviksi mainitaan esimerkiksi Queen, Elton John, Abba ja The Ark.

Ensi kesälle tuoreella yhtyeellä on buukattuna kymmenkunta festivaalikeikkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut