Koronarokotukset laajenevat Päijät-Hämeessä koko riskiryhmään 2 – vapaita rokotusaikoja jo tälle viikolle

ESS

Koronavirusrokotukset laajenevat tänään koskemaan koko riskiryhmää 2, kertoo Päijät-Sote tiedotteessaan. Riskiryhmään 2 kuuluville on jaossa vapaita rokotusaikoja vielä tälle viikolle ja niitä voi varata heti. Ajanvaraus on avattu tänään, joten palvelussa voi olla ajoittain ruuhkaa. Ensi viikon rokotusaikoja voi varata ensi tiistaista alkaen.

Hyvinvointiyhtymästä toivotaan, että rokotusten varauksissa käytettäisiin pääsääntöisesti sähköistä ajanvarausta. Ainoastaan 16–17-vuotiaiden ajanvaraukset hoidetaan pelkästään puhelimitse.

Epidemia ei osoita Päijät-Hämeessä laantumisen merkkejä – 32 uutta koronavirustartuntaa varmistettu, kaupunginsairaalassa altistumisia

Asiakas ei voi valita rokotettaan itse, eikä lääkäri voi myöskään vaihtaa rokotetta toiseen valmisteeseen. Poikkeuksena tästä AstraZenecan rokotetta ei anneta sellaisille henkilöille, jotka ovat sairastaneet aikaisemmin aivolaskimotukoksen tai joilla on hepariinihoitoon liittyvää verihiutaleiden vähyyttä.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville alle 65-vuotiaille annetaan Modernan tai Pfizer-Biontechin rokotetta ja 65–69-vuotiaille AstraZenecan rokotetta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut