14.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Epidemia ei osoita Päijät-Hämeessä laantumisen merkkejä – 32 uutta koronavirustartuntaa varmistettu, kaupunginsairaalassa altistumisia

Otetuista koronatesteistä 28 prosenttia antaa tällä hetkellä positiivisen vastauksen virukselle. Katja Luoma

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu tiistaina 32 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoitoa saa tällä hetkellä 10 koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Yhteensä koronavirustartuntoja on varmistettu epidemian aikana hyvinvointiyhtymän alueella 2 442. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 102 136.

Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että viime torstaina 8. huhtikuuta Lahden kaupunginsairaalan pääaulassa kello 10 ja 11 välisenä aikana asioineet ihmiset ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Paikalla olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

Juttua korjattu 14.4. kello 11.26. Altistumispaikka on kaupunginsairaalan aula.

Koronarokotukset laajenevat Päijät-Hämeessä koko riskiryhmään 2 – vapaita rokotusaikoja jo tälle viikolle

Yli 100 henkilöä koronakaranteeniin Kivimaan koulusta Lahdessa

Rokotusjärjestyksen muuttaminen herättää vastustusta useissa sairaanhoitopiireissä – epidemian yllätyksellisyys, tautiryppäät ja oman alueen jälkeen jääminen huolettavat

Johnson & Johnsonin rokotustoimitusten keskeytys hidastaa Suomen rokotustahtia, sanoo THL:n Nohynek

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut