Roskien kerääminen toi Nastola-mitalin Kalevi Laaksoselle – tunnustuksia jaettiin usealle muullekin Nastolassa vaikuttavalle

Kalevi Laaksonen sai Nastola-mitalin, koska hän pitää huolta ympäristöstään keräämällä roskia lenkeillään. Laaksonen toimi työurallaan Nastolan Yrityspalvelun toimitusjohtajana. Vili Uuskallio

Anne Honkanen

Nastola-mitalit saivat tänä vuonna Kalevi Laaksonen, Kalevi Laalo eli Kerberos ja Ilpo Kaikkonen.

Kalevi Laaksonen palkittiin siitä, että hän on vaikuttanut Nastolan siisteyteen vapaaehtoisesti keräämällä roskia ympäristöstä vuosien ajan. Työurallaan Laaksonen edisti Nastolan elinvoimaisuutta ja Rakokiven alueen kehittämistä Nastolan Yrityspalvelu oy:n toimitusjohtajana.

Kalevi Laalo on tehnyt Nastolaa tunnetuksi Kerberos-taiteilijanimellä tekemillään pilapiirroksilla. Tuhansien piirrosten joukkoon mahtuu useita Nastola-aiheisia piirroksia. Kerberos piirtää myös Etelä-Suomen Sanomille.

Laulaja-lauluntekijä Ilpo Kaikkosen uusin julkaisu Tuhat tarinaa kertoo kotiseuturakkaudesta Nastolaa kohtaan ja kappaleen musiikkivideo on kuvattu Nastolan Aurinkolinnassa.

Mitalit jakanut Nastolan aluejohtokunta jakoi myös Nastola-kunniakirjat Villähteen kyläyhdistykselle, omintakeista taidetta tekevällä Seppo Suomensyrjälle sekä vapaaehtoistyötä tekeville Raila Oksaselle ja Ohto Oksaselle.

Nastola-mitalit ja Nastola-kunniakirjat annetaan henkilöille, jotka ovat toimineet Nastolan hyväksi tai tehneet Nastolaa tunnetuksi. Aluejohtokunta voi päättää myös muusta huomioimisesta alueen hyväksi tehdystä työstä tai toimesta.

Lahden kaupunki keräsi ehdotuksia tämänvuotisen Nastola-mitalin tai Nastola-kunniakirjan saajaksi.

Nastola-mitalin on suunnitellut taiteilija Toivo Pelkonen. Nastola-mitalia on jaettu vuodesta 1996 lähtien.

Korjattu 13.4. klo 13.49: Raila Oksasen nimeä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut