Päijät-Hämeen liitto avaa maakuntajohtajan haun – tavoitteena on tehdä valinta jo kesäkuussa

Nina Räty

Päijät-Hämeen liitto käynnistää maakuntajohtajan haun tämän viikon perjantaina. Virka tulee avoimeksi, kun nykyinen maakuntajohtaja Laura Leppänen valittiin Naantalin kaupunginjohtajaksi.

Virka haluttiin saada pian hakuun, sillä hakuprosessi kestää useita kuukausia. Maakuntahallitus keskusteli rekrytoinnista kokouksessaan maanantaina.

– Maakuntajohtajan tehtävän luonteen ja töiden sujuvuuden kannalta on tärkeää, että uusi maakuntajohtaja pääsisi aloittamaan virassa mahdollisimman nopeasti. Tavoitteenamme onkin, että valinta tehdään kesäkuussa maakuntavaltuuston kokouksessa, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari (sd.) liiton tiedotteessa.

Kari luonnehti aiemmin ESS:n haastattelussa, että "maakuntajohtajaksi tarvitaan innostaja ja pelinrakentaja, ei niinkään hallintohenkilöä".

Rekrytointiprosessin työryhmän muodostavat maakuntahallituksen ja maakuntavaltuuston puheenjohtajistot: Mika Kari, Kristiina Hämäläinen, Jari Paakkunainen, Juha Rostedt, Erkki Nieminen ja Juha Rehula. Työryhmä vastaa rekrytointiprosessista ja tekee esityksen maakuntahallitukselle.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut