Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Päijät-Hämeessä koronarajoitukset pysyvät vielä ennallaan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella koronarajoitukset pysyvät vielä ennallaan. Koronayhteistyöryhmä kokoontui maanantaina arvioimaan alueen koronatilannetta ja suositusten ja rajoitusten tarvetta.

Alueella epidemia on edelleen leviämisvaiheessa. Yhtymän mukaan uusia koronatartuntoja todettiin viime viikolla 170, ja positiivisten osuus testatuista on edelleen huomattavan korkea, 5,3 prosenttia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti viime perjantaina, että Päijät-Hämeessä korkean tartuntatautiriskin tilojen sulku jatkuu 28. huhtikuuta asti. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi joukkueurheiluun käytettävät tilat, kuntosalit, uimahallit, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat. Rajoitus ei koske lääkinnällistä kuntoutusta, vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien ryhmäharrastustoimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Yläkoulut ovat siirtyneet maanantaina 12.4. lähiopetukseen muualla paitsi Lahdessa, jossa yläkoulut vuorottelevat lähi- ja etäopetusta kolmen viikon ajan. Myös toisen asteen opetuksessa vuorotellaan lähi- ja etäopetusta.

Koronayhteistyöryhmä arvioi alueen koronatilannetta ja suositusten ja rajoitusten tarvetta seuraavan kerran maanantaina 19.4.