Päijät-Hämeen koronatartuntojen määrässä oli viime viikolla suurta päivittäistä vaihtelua – testauskäytäntöihin tehty muutos voi selittää heiluntaa

ESS

Viime viikolla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella todettujen uusien koronavirustartuntojen määrä vaihteli päivittäin suuresti. Esimerkiksi perjantaina todettiin 56 uutta tartuntaa, mikä on korkein päiväluku koko koronaepidemian aikana. Sunnuntaina uusia tartuntoja varmistui vain 6.

Koko viikon aikana yhtymän alueella todettiin yhteensä 170 koronavirustartuntaa, kun sitä edeltävällä viikolla määrä oli 160. Yhtymän mukaan nousu selittyy osittain sillä, että koronavirukselle altistuneita on testattu epidemian aikana lisääntyvästi. Viime viikon alusta alkaen yhtymän alueella on testattu kaikki karanteeniin asetetut.

Yhtymän mukaan positiivisten osuus kaikista testatuista on yhä huomattavan korkea, 5,3 prosenttia.

Tartunnanlähde oli selvillä 74 prosentilla viime viikon uusista koronatapauksista. Samassa taloudessa asuvalta tartunnan saaneita oli 90. Työpaikalta tartunnan sai 5 ja kouluissa 2 henkilöä. Ulkomailta peräisin olevia tartuntoja todettiin 3.

Karanteeniin asetettiin hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä 729 henkilöä viime viikolla.

6 uutta tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa 14 potilasta

Myllylän koulussa Orimattilassa ja Lahden yhteiskoulussa korona-altistuneita karanteeniin

THL: Uusia koronavirustartuntoja raportoitu 225, rokotettuja yli 1,13 miljoonaa – kahden viikon tartunnat ovat edelleen laskussa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut