Nyt paljastui ensimmäinen Malvan avajaisnäyttelyistä

Seuraavan triennalen tunnusjulisteen on suunnitellut Jussi Jokinen. -

Anne Honkanen

Lahden kansainvälinen julistetriennale on yksi Lahden visuaalisten taiteiden museon Malvan avajaisnäyttelyistä ensi vuoden keväällä. Kaksi muuta avajaisnäyttelyä julkistetaan tämän vuoden aikana.

Triennale on näyttely ja kilpailu. Sinne ilmoitettiin määräaikaan mennessä noin 2 500 julistetta 51 maasta. Kilpailutoimikunta valitsi niistä triennaleen 350 julistetta.

‒ Olen todella tyytyväinen triennalen herättämään kansainväliseen kiinnostukseen. Emme malta odottaa, että pääsemme esittelemään Lahdessa maailman parasta graafista muotoilua keväällä 2022, toteaa Malvan julistenäyttelyistä ja -kokoelmista vastaava amanuenssi Hanna Suihko tiedotteessa.

Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi triennalen ympäristöjulistesarjan kokoa kasvatettiin. Sarjaan hyväksyttiin tällä kertaa 150 julistetta. Kilpailussa on myös kaksi muuta sarjaa.

Triennalessa jaetaan palkintoja, joista suurin on arvoltaan 5 000 euroa. Palkittavat julisteet valitsee kansainvälinen jury.

Kansainvälisellä julistenäyttelyllä on Lahdessa pitkät perinteet, ja sitä on järjestetty vuodesta 1975 alkaen. Alussa tapahtuma oli biennale eli sitä järjestettiin kahden vuoden välein. Edellisen kerran tapahtuma pidettiin 2017.

Uutuuskirja käsittelee Suomen historiaa julisteiden kautta – julisteet valittiin Lahden museoiden massiivisesta julistekokoelmasta

Miksi Malvan logon suunnittelijaksi valittiin helsinkiläistoimisto? Näin uuden museon väki vastaa: "Tässä oli vahva ja painava peruste"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut