Heinolan poliisi etsii edelleen Mikaa ja Tiinaa vihkisormuksen löytymisen vuoksi – jo ilmoittautuneen pariskunnan päivämäärät eivät täsmänneetkään

Nämä sormukset ovat tuoreempaa tuotantoa kuin Heinolan poliisin haltuun päätynyt Mikan ja Tiinan vihkisormus. Kuvituskuva. Juha Perämäki

Heini Kuusela

Tarina kadonneesta sormuksesta ei ole saanut vielä onnellista loppuaan, vaan poliisi etsii edelleen Heinolan poliisiaseman löytötavaroihin tulleen sormuksen omistajaa. Hämeen poliisi julkaisi torstaina Facebook-sivuillaan humoristisen ilmoituksen Heinolan toimipisteeseen tiensä löytäneestä sormuksesta, jolle etsitään omistajaa.

Muutama tunti poliisin Facebook-viestin jälkeen Yle Lahti kertoi sormuksen omistajan löytyneen. Sormuksen omistajaksi ilmoittautui Mika Morri, joka oli kadottanut sormuksensa ainakin kymmenen vuotta sitten. Perjantaina poliisi kuitenkin tiedotti, ettei julkisuudessa esiintyneen pariskunnan vihki- tai kihlapäivät valitettavasti täsmänneet sormuksen päivämäärään. Sormus ei ole näin ollen palautunut omistajalleen.

Poliisin ensimmäisessa julkaisussa maalaillaan kuvaa entisten nuorten, Mikan ja Tiinan, häistä aina appiukon käytöstä myöten. Vuoden 1996 loppupuolelle päivätyn sormuksen arvoa rikoskomisario Ville Hahl arvioi seuraavasti:

Poliisi ei ole jalometallialan erikoisosaaja, mutta ulkoisten ominaisuuksien perusteella arvioisin maallikkona, että sormuksen ostajalla on vuonna 1996 ollut niin sanotusti pinkka kunnossa, ei ole sormus ollut kultakaupan halvimmasta päästä. Sormus näyttää kohtalaisen arvokkaalta.

Poliisi pyytää itsensä Mikaksi tai Tiinaksi tunnistavaa tulemaan kertomaan Heinolan poliisiin sormukseen kaiverrutettu päivämäärä, jotta sormus saataisiin oikealle omistajalleen.

Muussa tapauksessa sormus menee huutokaupattavaksi ja siitä saadut rahat valtiolle.

– Samalla sormus muuttuu ainoastaan kylmäksi tarinattomaksi kullaksi. Rakkautta osoittavalla sormuksella kuuluu mielestäni olla tarina - hyvä sellainen, päättää Hahl hakuilmoituksen.

Juttuun päivitetty 8.4. kello 20.33 tieto sormuksen omistajan löytymisestä. 9.4. kello 14.56 päivitetty tieto siitä, että sormuksen omistaja on edelleen haussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut