Hollola jakaa 180 kesätyöseteliä nuoria varten – 4H-yhdistys välittää seteleitä yhdistyksiin

Viime kesänä Hollolan kunta tuki kesätyöseteleillä 162 nuoren työllistymistä. Tänä vuonna seteleitä on 180 nuorelle. Kuvituskuva. Tara McLees

Oskari Valtonen

Hollolan kunta jakaa nuoria varten yhteensä 180 kesätyöseteliä. Hollolan 4H-yhdistys saa käyttöönsä seteleistä 60, joista se koordinoi osan muille yhdistyksille.

Kunnan tiedotteen mukaan yritykset ja yhdistykset, jotka palkkaavat nuoren itselleen kesätöihin, voivat hakea kesätyösetelin suoraan kunnasta. Seteleitä on jaossa 120 kappaletta.

Kesän 2021 kesätyösetelit jaetaan noutojärjestyksessä, ja ne on tarkoitettu hollolalaisille 15–17-vuotiaille ja 9.-luokkalaisille nuorille. Setelin arvo on 500 euroa.

Nuoren tulee etsiä kesätyöpaikka itse ja täyttää yhdessä työnantajan kanssa hakulomake setelistä 28.5. mennessä. Kaikki setelit saatetaan kuitenkin jakaa jo ennen hakuajan päättymistä.

Kunta ei viime kesän tavoin palkkaa koronapandemian takia lainkaan kesätyöntekijöitä, vaan käyttää kesätyöllistämiseen varatut varat yritysten ja yhdistysten tukemiseen kesätyösetelien muodossa.

Viime kesänä Hollolan kunta tuki kesätyöseteleillä 162 nuoren työllistymistä. Kunnan tiedotteessa luvun todetaan olevan poikkeuksellinen, sillä normaalina kesänä kunta on työllistänyt noin 50 nuorta ja kesätyöseteleitten kautta maksimissaan 70 nuorta.

Hollolan kunta ja Hollolan 4H-yhdistys tekevät jo kolmatta vuotta yhteistyötä nuorten kesätyöllistämisen tukemiseksi.

Kesätyöseteleiden tarkemmat hakuedellytykset ja -ehdot yhdistyksille löytyvät Hollolan kunnan nettisivuilta sekä Hollolan 4H-yhdistyksen nettisivuilta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut