Päijät-Hämeen suurimmat työterveyshuollon palveluntuottajat aloittavat koronarokotukset toukokuussa

Yhtymä kannustaa kuntia ja yrityksiä sopimaan koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Kuvituskuva. 123RF

Oskari Valtonen

Päijät-Sote on tehnyt sopimukset koronarokotuksien antamisesta alueen suurimpien työterveyshuollon palveluntuottajien kanssa. Päijät-Sote vastaa koronarokotuksien järjestämisestä hyvinvointiyhtymän alueella.

Hykyn tiedotteen mukaan koronarokotuksia tuottavat työterveysasiakkailleen Apila Terveys, Kipinä Terveys, Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo ja Työterveys Wellamo.

Väestön rokotuksien arvioitu alkamisajankohta on toukokuun alussa, jolloin työterveyshuoltokin aloittaa rokottamiset.

Yhtymä vastaa rokotteiden sekä rokotusvälineiden toimittamisesta tuottajien rokotuspisteisiin. Työterveyshuolto puolestaan vastaa yhtymän ohjeiden mukaisesti käytännön rokotustoiminnasta.

Mukana ovat alueen suurimmat tuottajat, joiden asiakasmäärä on vähintään tuhat henkilöä.

Väestöä rokotetaan ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpiin, ja rokotuksia annetaan työterveyshuollossa samoin periaattein kuin sote-keskuksissa. Asiakas varaa rokotusajan omasta työterveydestään.

Hyky tiedottaa tarkemmasta rokotuksien aloitusajankohdasta ja ajanvarauksen alkamisesta myöhemmin. Tarkkoja päivämääriä ei voida vielä ilmoittaa, koska lähiviikkojen rokotemääristä on vasta arvioita.

Yhtymä kannustaa kuntia ja yrityksiä sopimaan koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Hykyn tavoitteena on, että mahdollisimman suuri osa työterveyshuollon piiriin kuuluvista saisi rokotteen työterveydessä.

– Näin saamme rokotettua väestön tehokkaasti ja nopeammin kun saamme lisää rokottajia, sanoo yhtymän rokotuksista vastaava tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen tiedotteessa.

Yhtymästä muistutetaan, että rokotus on rokotettavalle henkilölle aina maksuton.

Päijät-Hämeessä koronarokotteen ajanvaraus avataan taas riskiryhmään 1 kuuluville – myös riskiryhmän 2 ajanvaraus avautuu osittain

Tanskalaisten arki alkaa pääsiäisen jälkeen palata normaaliksi, Suomessa exit-suunnitelman aikatauluista ei ole vielä kuulunut pihaustakaan

Astra Zeneca halusi valmistaa omakustannus­hintaan koronarokotteita koko maailmalle – miten kaikki meni näin pahasti pieleen?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut