Päijät-Hämeen yläkoulut palaavat maanantaina lähiopetukseen – Lahteen suositellaan hybridimallia

Nina Räty

Päijät-Hämeen alueellinen koronayhteistyöryhmä suosittaa, että yläkoulujen opetus palaa lähiopetukseen ensi maanantaista 12. huhtikuuta alkaen. Lahden kaupungin yläkouluissa yhteistyöryhmä suosittaa lähi- ja etäopetusta yhdistelevän hybridimallin käyttöä, kun lähiopetukseen siirrytään. Samoin toisen asteen oppilaitoksille suositellaan hybridimallin mukaista opetusta ensi maanantaista alkaen.

Vaikka viime viikon koronatartuntojen määrissä ei ole merkittävää laskua, on epidemiatilanne kokonaisuudessaan kahden viime viikon aikana parantunut. Nuorten kannalta lähiopetus on ensiarvoisen tärkeää, joten rajoitusten lievennykset ovat perusteltuja, yhteistyöryhmä toteaa. Oppilaitosten on huolehdittava, että oleskelu niiden tiloissa järjestetään mahdollisimman väljästi. Maskisuositus on edelleen voimassa.

Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pidetään edelleen suljettuina 14. huhtikuuta saakka Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi joukkueurheiluun käytettävät tilat, kuntosalit, uimahallit, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten oleskelutilat.

Nämä korkean tartuntariskin tilat määrättiin suljettaviksi tartuntatautilain mukaisesti huhtikuun kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi. Koronayhteistyöryhmä totesi, että laissa todetut edellytykset täyttyvät alueella edelleen. Mikäli epidemiatilanne ei oleellisesti parane Päijät-Hämeessä, voidaan rajoituksia jatkaa vielä 14.4. jälkeenkin.

Etelä-Suomen avi julkaisi viralliset päätökset: kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja liikuntatilat suljetaan Päijät-Hämeessä

Rajoitus ei koske lääkinnällistä kuntoutusta, 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastuksia, ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Kauppakeskuksissa voi edelleen kulkea liikkeisiin, mutta oleskelu yleisissä tiloissa on kielletty.

Koronayhteistyöryhmä arvioi alueen koronatilannetta sekä suositusten ja rajoitusten tarvetta seuraavan kerran maanantaina 12. huhtikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut