6.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Lahdesta Asikkalaan linja-autolla matkustaneet ovat voineet altistua koronavirukselle – uusia tartuntoja kaikkiaan 19

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu maanantaina 19 uutta koronavirustartuntaa. Päijät-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana 13 koronaviruspotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on todettu nyt 2 240. Näytteitä on otettu yhteensä 98 195.

Hyvinvointiyhtymän tiedotteessa kerrotaan, että pääsiäisen aikaan koronavirustestiin hakeuduttiin edeltäviä viikkoja vähemmän. Viime viikolla koronatesteistä sai vastauksen 437 ihmistä päivässä, kun edellisellä viikolla vastaava lukema oli 513. Myös todetuissa tartunnoissa oli pientä laskua edellisestä viikosta. Viime viikolla positiivisen tuloksen sai 160 henkilöä, kun edellisellä viikolla positiivisia oli 169. Hyvinvointiyhtymästä todetaan, että positiivisten osuus testatuista on pysynyt korkeana, 5,1 prosentissa.

Viime viikon koronapositiivisista tartunnanlähde oli tiedossa 75 prosentilla sairastuneista. Samassa taloudessa jatkotartuntoja oli 68 ja työpaikoilla kolme. Kouluissa jatkotartuntoja todettiin 21. Niin ikään yksityisissä tapaamisissa jatkotartuntojen määrä oli 21.

Linja-autolla Lahdesta Asikkalaan 1. huhtikuuta kello 17–17.30 matkustaneet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Maasotakoulussa 49 koronatartuntaa, Helsingin vankilan kaikki vangit karanteenissa, Loviisan satamassa rahtilaiva karanteenissa

EU:n koronaelvytyksessä on kyse muustakin kuin elpymispaketista – ilmassa on huoli toimien riittävyydestä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut