Lahdessa huumekuski pakeni poliisia ristiin rastiin asuinaluetta – lopulta märkä nurmikko pysäytti pakenijan

Päihtynyt kuljettaja pakeni poliisia Lahden Kivimaalla ja Metsäpellossa maanantain vastaisena yönä.

Takaa-ajo alkoi kolmen aikaan aamuyöllä, kun poliisipartio yritti pysäyttää auton Vanhatiellä Holmassa, mutta se kiihdytti pakoon.

Pakeneva kuljettaja ajoi holtittomasti ja piittaamattomasti. Vanhatien ja Kiitokadun risteyksessä hän ajoi kevyen liikenteen väylää huomattavalla ylinopeudella.

Lahdenkadun ja Vanhatien risteyksessä auto lähti sivuluisuun oikealle kääntyessään. Matka jatkui Kivistönmäen Shell-huoltoaseman pihan läpi Mäntyrinteenkadulle ja siitä Heinlammintielle ja Kuusirinteenkadulle. Auto jatkoi pakenemistaan ristiin rastiin asuinalueella. Reitti kulki Metsäpellontietä, Saunatietä, Ilmarisentietä, Kyrölänkatua ja Kuokkamaantietä, mistä auto palasi jälleen Heinlammintielle. Auto osui liikennemerkkiin Metsäpellontien ja Heinlammintien risteyksessä.

Metsäpellontiellä kuljettaja ajoi kovalla vahdilla hidasteisiin ja oli menettää auton hallinnan. Metsäpellontien ja Kiveriönkadun risteyksessä auto osui katukivetykseen, ja molemmat eturenkaat vaurioituivat. Metsäpellontieltä auto kääntyi Pohjanakanpolulle, ja auton vauhti hidastui tyhjentyneiden renkaiden vuoksi.

Pohjanakanpolulla toinen poliisipartio tuli pakenevaa autoa vastaan. Auton kuljettaja käänsi viheralueelle ja yritti vielä kaasuttaa karkuun, mutta auto jäi jumiin nurmikolle.

Autoa kuljettanut mies otettiin kiinni, ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Alkometripuhallus oli negatiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut