Silja Viitala otti vuoden parhaan lehtikuvan

Vuoden parhaat lehtikuvat on valittu. Vuoden lehtikuvan otti Ylellä työskentelevä Silja Viitala. Voittajakuva on otettu keskustan puoluekokouksessa Oulussa syyskuussa 2020. Kuvassa on talkoolainen Tuija Tikkanen yllään kansallispuku, kasvovisiiri ja muovihanskat.

Raadin mukaan kuva kertoo huumorin keinoin vaikeasta koronavuodesta.

– Pelkistetyssä kuvassa yksityiskohdat keskustelevat keskenään ja muodostavat ajankuvaa. Kuva yhdistää hauskalla tavalla historiaa ja hetkellisyyttä, raati perustelee tiedotteessa.

Vuoden parhaat lehtikuvat palkittiin torstaina virtuaalitilaisuudessa. Suomen kuvajournalistit -yhdistyksen järjestämään kilpailuun osallistui 81 kuvaajaa yhteensä 1981 kuvalla.

Yhdistyksen puheenjohtaja Antti Yrjönen sanoo, että pandemia on rajoittanut kuvaajien työtä merkittävästi.

– Kuvaajat ovat löytäneet näissä vaikeissa olosuhteissa omat tapansa luoda vaikuttavia valokuvia, jotka jäävät dokumenteiksi merkittävästä ajanjaksosta, Yrjönen luonnehtii.

Vuoden 2020 kuvajournalistiksi raati valitsi Antti J. Leinosen. Oululaissyntyinen kuvaaja on työskennellyt freelancerina vuodesta 2002 lähtien useille eri lehdille ja tv-kanaville.

Leinosen voittoisan sarjan kuvat kuvaavat korona-Suomen arkea monelta eri kantilta. Hänet palkittiin myös vuoden parhaasta henkilökuvasta.

– Kuvasarjassa yhdistyvät rauhallinen asioiden seuraaminen ja välillä humoristiset tilanteet, tuomaristo luonnehtii.

Vuoden parhaan uutiskuvan otti Hanna-Kaisa Hämäläinen ja urheilukuvan Jukka Ritola. Yleisöäänestyksen voitti Rio Gandara.

Vuoden parhaita lehtikuva on palkittu vuodesta 1962 lähtien.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut