Koivulle, kuuselle ja männylle luvassa paikoin runsas kukinta

Koivu kukkii keväällä runsaasti tai melko runsaasti, ennustaa Luonnonvarakeskus. Tuire Punkki
Milja Kungas

Milja Kungas

Luonnonvarakeskus ennustaa kaikille pääpuulajeille kohtalaista tai hyvää kukintaa ensi kesänä. Koivu kukkii tänä keväänä melko runsaasti tai runsaasti lähes koko maassa, ainoastaan hieskoivun kukinta Pohjois-Suomessa näyttäisi olevan enintään kohtalainen.

Koivun siitepölyä voi levitä myös eteläisten ilmavirtausten mukana, mikä saattaa lisätä koivuallergikkojen oireilua. Kaukokulkeuma ehtii Suomeen yleensä viimeistään huhtikuun puolivälissä, pari kolme viikkoa ennen kotimaisten koivujen kukinnan alkamista.

Männylle ennustetaan melko runsasta kukintaa koko maahan, kerrotaan Luonnonvarakeskuksen tiedotteessa. Kuuselle on odotettavissa runsas kukinta Etelä-Suomessa ja keskinkertainen kukinta Pohjois-Suomessa.

Kuusi kukkii hyvin keskimäärin kaksi kertaa kymmenessä vuodessa, mutta edellisen kerran kuusella oli hyvä kukinta kuitenkin vain kaksi vuotta sitten. Sen myötä runsastuneet käpy- ja siementuhohyönteiskannat heikentävät todennäköisesti käpyjen keruumahdollisuuksia siemenviljelyksillä sekä vähentävät metsissä varisevan siemenen määrää keväällä 2022.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut