”Hienoa, että teatteriin virtaa uutta verta” –  ESS:n ja Lahden kaupunginteatterin yhteinen aprillipila sai monet reagoimaan

Moni lukija oli sitä mieltä, että Jannika B ja Toni Wirtanen olisivat oikeastikin hyvä johtajakaksikko Lahden kaupunginteatterille. Juha Peurala
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Lahden kaupunginteatterin ja Etelä-Suomen Sanomien yhteinen aprillipila kertoi torstaina, että Lahden kaupunginteatterin johtoon on valittu lahtelaislaulajat Jannika B ja Toni Wirtanen. Teatterin nykyisen johtajan Ilkka Laasosen kerrottiin siirtyvän pikaisesti itäsuomalaisille pilkkijäille koronapandemian väsyttämänä.

Aprillijuttu herätti innostuneen vastaanoton niin lehden lukijoissa kuin teatterin asiakkaissakin. Vaikka ”uutinen” ja sitä analysoinut kommenttiosuus oli kirjoitettu vahvasti kieli poskessa, tiedottaja Jetta Kuitunen arvelee ainakin muutaman kaupunginteatterin asiakkaan nielaisseen syötin koukkuineen.

”Hienoa, että Lahden kaupunginteatteriin virtaa uutta verta. Suunnitelmanne kuulostaa ihanan raikkailta ja uusilta. Saatte minusta vakituisen vierailijan. Antakaa palaa”, kommentoitiin eräässä palautteessa.

Todellinen yllätysvalinta: Jannika B ja Toni Wirtanen Lahden kaupunginteatterin johtoon – "Vähän äkkiähän tämä tuli eteen"

"Tulevan johtajakaksikon" aikeita ottaa ohjelmistoon punk-musikaali pidettiin yleisesti raikkaana ideana. Tulevaksi ohjelmistoksi ehdotettiin myös esimerkiksi Addams Family -musikaalia. Jannika B:n ja Toni Wirtasen toivottiin myös koristelevan teatteria muraaleilla ja nostavan teatterin tornin ulkoseinälle Apulannan ison A-kirjaimen nykyisen mainoslakanan sijaan.

”Vilkkuvat värivalot ikkunoihin tuomaan iloa ja valoa ohikulkijoille”, eräs palautteen jättäjä kannusti.

Valeuutista kommentoitiin ahkerasti myös ESS.fi-sivuilla. Vaikka kommentoijat tunnistivat uutisen pääosin pilaksi, moni piti sitä myös aidosti hyvänä ajatuksena.

Anna mulle piiskaa -musikaali vois kyllä oikeesti tulla.

Nimimerkki Nokke123

Anna mulle piiskaa -musikaali vois kyllä oikeesti tulla Apiksen biiseillä”, huomautti nimimerkki Nokke123.

Idea aprillipilasta lähti teatterilta. Kuitusen mukaan teatterin väki sai Jannika B:n ja Toni Wirtasen innostumaan asiasta välittömästi.

– Ei ollut mitään erityistä syytä pyytä juuri heitä tähän mukaan. Ajattelimme vain, että ehkä punk voisi olla hyvä vastapaino teatterin perinteisemmälle ohjelmistolle, Kuitunen sanoo.

Sinisten ajatusten loppu on hiljaisuutta

Kuitusen mukaan asiassa on totta vain sen verran, että teatterinjohtajan pesti ei ole näinä pandemian aikoina erityisen haluttu.

– Monet asiakkaamme ovat kantaneet huolta Ilkka Laasosen jaksamisesta, Kuitunen sanoo.

Myös monet muut mediat julkaisivat aprillipiloja. Aamulehti esimerkiksi kertoi, että muusikko Pate Mustajärvi ja kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on pestattu Tampereelle tuleviksi ratikkakuskeiksi.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut