1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 34 tartuntaa varmistui – hienoinen käänne parempaan, pääsiäisenäkin on syytä muistaa rajoitukset

Koronatestejä tehdään myös pääsiäisen aikana Akuutti24:n testauskontissa Lahdessa. Myy Vainio kävi äitinsä Roosa Mielosen kanssa koronatestissä marraskuussa. Näytteen otti lähihoitaja Jenna Virta. Katja Luoma

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän varmistettiin keskiviikkona 34 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 11 koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa. 

Varmistettuja koronatartuntoja on yhtymän alueella todettu keskiviikkoon mennessä yhteensä 2 137, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 96 487.

Päijät-Hämeen epidemiatilanne on kahden viime viikon aikana hieman parantunut. Sairaalan vuodeosastolla ja teho-osastolla olevien koronapotilaiden määrät ovat myös vähentyneet jonkin verran. Testausmäärät ovat olleet viikon ajan laskussa, kertoo yhtymä.

– Ilmaantuvuusluvut ovat silti korkeat. Emme ole olleet tartuntamäärissä näin korkealla tasolla kertaakaan koko epidemian aikana kuin nyt. Mutta tässä vaiheessa näyttää, että tämän aallon huippu olisi ehkä saavutettu, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Hän painottaa, että edelleen on tarpeen sinnitellä kontaktien välttämisessä.

– Kevät ovat vielä tiukkaa aikaa. Tuuletteluun ei ole mahdollisuuksia, vaan tilanne on edelleen epävakaa. Mutta kun on tilaisuus antaa tunnustusta alueen ihmisille, että luvut ovat vähän alhaisemmat, niin silloin se tunnustus kannattaa antaa, Nieminen sanoo.

Koronavirustestien näytteenottopisteet ovat avoinna kaikkina pääsiäisen päivinä. Kaikkia lieväoireisiakin pyydetään varaamaan testiaika omaolo.fi-palvelusta tai soittamalla 116 117. 

Yksityistilaisuudet ja tuttujen tapaamiset etenkin sisätiloissa ovat olleet viime viikkoina merkittävä tartuntojen lähde. Hyvinvointiyhtymästä toivotaan, että kaikki noudattaisivat alueen suosituksia ja rajoituksia myös pääsiäisen aikana, sillä hyvän muutoksen vahvistuminen on kaikkien toiminnasta kiinni.

26 tartuntaa varmistui, sairaalassa 9 koronapotilasta

Etelä-Suomen avi julkaisi viralliset päätökset: kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja liikuntatilat suljetaan Päijät-Hämeessä

THL:n Salminen: Nykyisiin koronarajoituksiin jää aukkoja – "Emme voi tässä tilanteessa mitenkään ajatella, että nyt olisi aika hellittää"

Juttuun lisätty 1.4. kello 18.15 Tuomo Niemisen kommentit.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut