Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yle: Ainakin 16 irtisanoutunut Harjun terveydestä alkuvuonna – "Alku on ollut aika hankalaa"

Ainakin 16 henkilöä on irtisanoutunut Harjun terveydestä alkuvuoden aikana, kertoo Yle. Joukossa on lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.

– Se on ihan luonnollista, että kun tällainen uusi toiminta käynnistyy, niin silloin myös henkilöstössä tapahtuu jonkin verran vaihtuvuutta, selittää Harjun terveyden väliaikainen toimitusjohtaja Joonas Turunen Ylelle.

Harjun terveys on vastannut tammikuusta alkaen Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskuspalveluista. Mehiläisen ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän perustama yhteisyritys lupaa nyt palkata lisää henkilöstöä.

– Me pyrimme siihen, että me ensinnäkin lisäämme meidän avosairaanhoidon palveluiden resursointia, eli meillä palkataan lisää lääkäreitä ja lisää hoitajia, Turunen kertoo Ylelle.

Työntekijät kertovat Ylen mukaan jatkuvista ylitöistä.

– Alku on ollut aika hankalaa, ja hoitajilta on tullut palautetta, että he eivät oikein jaksa olla töissä, kertoo Tehyn pääluottamusmies Pirjo Ylioja Ylen haastattelussa.

Asiakkailta hyvät arvosanat Harjun terveydelle – lääkäriin pääsee nyt nopeasti, mutta puhelinpalvelussa vielä ruuhkaa

– Minulle on ainakin tullut yhteydenottoja, että joka päivä pyydetään ylitöihin, Ylioja sanoo.

Hyvinvointiyhtymä omistaa Harjun terveydestä 49 prosenttia ja Mehiläinen 51 prosenttia.