Ilkka Kuosmasen kommentti: Sinisten ajatusten loppu on hiljaisuutta

Kestääkö pilkkijää pilkkijää? miettii nyt Ilkka Laasonen. Elena Liseytseva
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Kommentti on osa Lahden kaupunginteatterin ja Etelä-Suomen Sanomien yhteistä aprillipilaa.

Aivan aluksi uutinen Lahden kaupunginteatterin johtajan vaihtumisesta tuntui hivenen yllättävältä, mutta tarkemmin tuumittuna Ilkka Laasosen lähtö on roikkunut ilmassa jo pitkään kuin hepokatti maantiellä poikittain. Pikaista pomovaihdosta on valmisteltu kaupungintalolla sammutetuin lyhdyin ja myrrysmielellä, koska erityistoimittajamme Vieno Muikku sai asiasta vihiä vasta lähempänä huhtikuun ensimmäistä päivää.

Rinta rottingilla vuonna 2013 Kotkan kauhunkinteatterista Lahteen siirtynyt Laasonen tunnustautui jo tulohaastattelussaan (ESS 19.9.2013) sinisten ajatusten mieheksi, jonka harrastuksista tärkeimmät ovat ”pötköttely, tuumailu ja vaimon rakastaminen”. Ilmeisesti ansioluetteloon voidaan nyt lisätä myös pienten kalojen pilkkiminen, joskin tuntuu epävarmalta, ehtiikö koronadraamaan kyllästynyt teatteripamppu enää Itä-Suomen kuravedeksi muuttuneille kevätjäille.

Todellinen yllätysvalinta: Jannika B ja Toni Wirtanen Lahden kaupunginteatterin johtoon – "Vähän äkkiähän tämä tuli eteen"

Laadukkaiden lahtelaisten laulajatähtösten nimittämistä teatterin johtoon voidaan pitää luontevana jatkona Laasosen aloittamalle smedsiläishuovismaiselle ohjelmistolinjalle, jossa myös intersektionaalinen feminismi ja Aavasaksan avantgarde ovat olleet hyvin edustettuina. Lahtelaiset ovat kuitenkin äänestäneet jaloillaan ja myöskin suksillaan. Itse asiassa onkin tietysti lähdettävä siitä, että tähän on nyt tultu.

Armoton ajastaika saa lopulta näyttää, miten Jannika B:n ja Toni Wirtasen anarkistinen punk-linja puree hollolalaisiin vapaamatkustajiin sekä tavallisiin lahtelaisiin veronmaksajiin, joiden kärsivällisyyttä koettelevat näinä vaikeina aikoina jo monet muutkin asiat kuin älytön älypyörätie ja hankien alta paljastuvat pitkän talven synnit.

”Hienoa, että teatteriin virtaa uutta verta” –  ESS:n ja Lahden kaupunginteatterin yhteinen aprillipila sai monet reagoimaan

Juttua päivitetty 1.4. klo 16.55. Lisätty tiedot siitä, että kommentti on osa aprillipilaa.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut